Tenis

Donna Vekić ima odličnu priliku za prolazak u treće kolo u Londonu

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.07.2024.
Donna Vekić ima odličnu priliku za prolazak u treće kolo u Londonu
Foto: EPA

Donna Vekić danas će se boriti za prolaz u treće kolo Wimbledona. Vekić u drugom kolu za protivnicu ima Ruskinju Eriku Andrejevu...

Nakon pobjede preokretom na startu protiv Xiyu Wang, Donna Vekić u drugom kolu Wimbledona za protivnicu ima rusku lucky losericu Eriku Andrejevu.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon ždrijeba Vekić je očekivala puno teži posao u drugom kolu jer je trebala igrati protiv bolje iz meča između Arine Sabalenke i Emine Bektas, ali Sabalenka je zbog nezaliječene ozljede bila prisiljena u posljednji trenutak odustati od nastupa.

Na njeno mjesto u ždrijebu došla je Andrejeva koja nije uspjela proći kvalifikacije, ali je dobila status "sretne gubitnice" i na najbolji način ga je i iskoristila.

Andrejeva je u trećem kolu kvalifikacija poražena od Britanke Sonay Kartal, ali u prvom kolu glavnog ždrijeba svladala je Bektas sa 7:6, 3:6, 6:3 što i nije bilo iznenađenje s obzirom na to da je Andrejeva i bolje plasirana na WTA ljestvici.

U kvalifikacijama je Andrejeva upisala također dvije očekivane pobjede, prvo je svladala sunarodnjakinju Polinu Kudermetovu s dva puta po 6:3, a zatim je u drugom kolu bila bolja od Despine Papamichail sa 6:1, 7:6.

Donna je u London doputovala nakon sjajno odrađenog turnira na travi u Bad Homburgu gdje je dogurala do finala i tamo izgubila u tri seta od Ruskinje Diane Šnaider.

Mjesto, vrijeme

London, četvrti meč dana na terenu 17, oko 18:00

Prošli dvoboj

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj Vekić i Andrejeve.

Prognoza

Donna je favorit i očekuje prolaz, želi svakako iskoristiti ukazanu priliku u ždrijebu. test

FOTO: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!