Nogomet

Flamengo protiv neugodnog protivnika želi sačuvati prvo mjesto

Petar Jenjić • srijeda, 03.07.2024.
Flamengo protiv neugodnog protivnika želi sačuvati prvo mjesto

Večeras je na rasporedu utakmica 14. kola brazilske Serie A. Vodeći Flamengo igra u gostima kod Atletico Mineira koji u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi...

U punom je jeku brazilska Serie A gdje se u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu igra dio utakmica 14. kola. Jedna od njih odigrat će se u Belo Horizonteu gdje će snage odmjeriti Atletico Mineiro i Flamengo. Njihov dvoboj počinje od 02:30 po hrvatskom vremenu, a sudit će ga Ramon Abatti Abel.

Igraj na Atletico-MG - Flamengo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atletico je trenutno na 11. mjestu ljestvice s 18 osvojenih bodova nakon 12 odigranih utakmica. Nakon dva uzastopna poraza, prvo kod kuće od Palmeirasa (0:4) i u gostima kod Vitorije (4:2), u zadnje tri utakmice nije poražen i to je svakako dobra vijest za momčad koju vodi Gabriel Milito.

Prvo je na domaćem terenu remizirala s Fortalezom 1:1, nakon toga je slavila u gostima kod Internacionala s 1:2, da bi u prošlom kolu pred svojim navijačima ponovno odigrala 1:1, ovoga puta protiv Atletico Goianiensea.

S druge strane, Flamengo je vodeći na ljestvici s 27 bodova iz 13 utakmica, jednim bodom više od Palmeirasa. U zadnjih pet kola upisao je tri pobjede, od čega dvije u posljednjim minutama utakmice. Prvo je slavio kod kuće protiv Bahije, a zatim u gostima kod Fluminensea, dok je u zadnjem kolu svladao Cruzeiro rezultatom 2:1. Još je remizirao s Athletico Paranaenseom (1:1) i izgubio od Juventudea (2:1).

U kadar Atletica trebao bi se vratiti Otavio koji je imao problema s ozljedom, dok na svom povratku naporno radi vratar Everson koji je imao problema s malim prstom desne ruke. Očekuje se da će se Eduardo Vargas danas vratiti s Copa Americe gdje je nastupao s Čileom, ali imao je nekih problema s letom za Brazil. U kadru nema Rubensa, dok je pod upitnikom Daniel Penha.

Kod Flamenga isto nekoliko igrača nastupa na Copa Americi: Matias Vina, Guillermo Varela, Nicolas De La Cruz i Giorgian De Arrascaeta. Pod upitnikom je Erick Pulgar, dok su ozlijeđeni Everton i Gabriel.

Dodajmo i to da su se Flamengo i Atletico do sada susretali 125 puta u povijesti. Okruglih 50 pobjeda ima Flamengo, 42 pobjede ima Atletico, dok su 33 utakmice završile neriješenim. Ovo će im biti prvi međusobni dvoboj na novoj MRV Areni. Prošle sezone obje su ekipe slavile u gostima, Flamengo s 1:2, a Atletico s 0:3.

Mjesto, vrijeme, suci

Arena MRV, Belo Horizonte, 02:30 po hrvatskom vremenu

Sudac: Ramon Abatti Abel

Nedostaju

Atletico: Penha, Otavio, Everson, Zaracho (pod upitnikom), Vargas, Arana, Franco (reprezentacija)

Flamengo: Arrascaeta, Vina, De La Cruz, Varela (reprezentacija), Pulgar (pod upitnikom), Everton, Gabriel (ozljede)

Zadnji susret

Krajem studenog prošle godine Atletico Mineiro rutinski je slavio na gostovanju kod Flamenga s 0:3.

Prognoza

U ovom trenutku Flamengo igra u nešto boljoj formi od protivnika i mogao bi se vratiti kući s punim plijenom. Atletico će biti čvrst protivnik, tako da večeras očekujemo nadigravanje i više golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!