Vodeni sportovi

U-16: Hrvatske vaterpolistice u borbi za finale Svjetskog prvenstva!

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 03.07.2024.
U-16: Hrvatske vaterpolistice u borbi za finale Svjetskog prvenstva!
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija do 16 godina večeras igra polufinale Svjetskog prvenstva. Protivnik će biti Mađarska...

Djevojke koje su kreirale našu vaterpolsku povijest, prva hrvatska ženska reprezentacija (bilo kojeg uzrasta) koja je ušla u polufinale bilo svjetskog ili europskog prvenstva, večeras ima novi ispit na svom fantastičnom ‘putu’.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U turskom gradu Manisi, na Svjetskom prvenstvu do 16 godina danas su na programu polufinalne utakmice, a u jednoj od njih je kao što smo i naveli – Hrvatska. Šteta što ne postoji i malo više od 24 sata vremena od četvrtfinala do polufinala, ne bi li djevojke imale i malo više vremena za uživanje u pobjedi nad Nizozemkama i proslavi povijesnog uspjeha hrvatskog ženskog vaterpola.

Napokon smo dočekali i taj trenutak, ulazak neke hrvatske ženske reprezentacije u polufinale, u red najbolje četiri na nekom velikom natjecanju

"Sad mogu biti potpuno iskren. Prije početka natjecanja, kada smo pogledali ždrijeb, skupinu, zaključak je bio sljedeći. Skupina nije jednostavno, bit će nam težak put, ali imamo dobar ždrijeb četvrtfinala. Tako smo razmišljali. Nekako smo se doista nadali i vjerovali da je moguće ući u četiri najbolja, u polufinale. Ne kažem da smo očekivali, ali vjerovali smo da je to moguće i sve smo pripremali upravo za utakmicu s Nizozemskom", kaže izbornik Hrvoje Kundid.

Jasno nam je da je danas već nova utakmica na programu, ali opet ne možemo se ne vratiti u jučerašnji dan koji ipak nije bio za hrvatski ženski vaterpolo „samo jedan običan dan na turniru”. Zanima nas što je i kako izbornik sa svojim igračicama učinio za nadmudrivanje i svladavanje Nizozemske?

"Prije svega smo analizirali dobro na koji način zaustaviti njihovu kontru. Drugo, dogovorili smo se da ne smijemo ići u realizaciju u početnoj fazi napada. Treće, da ne smije doći do našeg nerezonskog šuta jer bi onda imali jako velik problem da smo ušli u neko naplivavanje s njima. Stvarno smo fantastično defenzivno plivali, nedostajalo je tek snage za razvijanje neke naše kontre. Ipak je bila velika potrošnja, ali zato smo i rekli da je obrana ključ. Imali smo dobre blokove, raspoloženu vratarku i plan je uspio."

"Ono što je posebno dojmilo jest tijek susreta. Malo golova što sugerira čvrstu obranu, ali i činjenica da suparnice nisu niti jednom povele, a izjednačile su samo jednom."

"Obrane su bile jake, u nekim momentima je naravno bilo i malo sreće, ali to vrijedi za obje reprezentacije. Mislim na pogođene vratnice, ali to je sastavni dio vaterpola. Nakon utakmice je bilo službeno proglašenje igračice utakmice. Izabrali su Laru Srhoj, njoj sam i čestitao, ali ne bi stvarno bilo ništa manje pošteno da su izabrali bilo koju od naše barem 3 igračice. Je li to Nina Jazvin ili Neli Janković ili Lara jasno. Sve su bile odlične, a Lara je bila ta koja je a kraju preuzela odgovornost", kazao je izbornik Kundid.

Lara Srhoj je naime s tri gola bila najpreciznija igračica oba sastava, a upravo je ona u zadnjim minutama, pri rezultatu 6:6 postigavši dva uzastopna pogotka zaključila utakmicu hrvatskom pobjedom, 8:6.

Utakmica protiv Mađarske igra se od 18:30 sati. test

AUTOR: HVS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!