Košarka

Energetski slaba Hrvatska ispustila pobjedu u završnici

Petar Jenjić • srijeda, 03.07.2024.
Energetski slaba Hrvatska ispustila pobjedu u završnici
Foto: Pixsell

Hrvatska nije uspjela doći i do druge pobjede u Olimpijskim kvalifikacijama. Novi Zeland u završnici je odigrao bolje i uzeo pobjedu...

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u drugom susretu Olimpijskih kvalifikacija. Novi Zeland slavio je s 90:86 i iskoristio energetski slabu završnicu naših koji su prije manje od 24 sata igrali protiv Slovenije.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska se nijednom tijekom susreta nije uspjela odvojiti, a u samoj završnici nije odigrala jako dobro. U zadnjih deset minuta ubacila je samo sedam poena što nije bilo nikako dovoljno za pobjedu.

Za razliku od Slovenije, Novi Zeland je puno energičnije krenuo u utakmicu, postoci šuta bili su mu dobri i ostajali su u igri. Naši košarkaši nastavili su s odličnom igrom u napadu i održavali su prednost koja nije bila previsoka, ali sasvim dovoljna za početak.

I dok Novozelanđani nisu imali odgovora na našu unutarnju igru, naši nisu uspijevali obraniti odličan vanjski šut. "Crni" su ubacili čak šest trica iz osam pokušaja, a nakon prvih deset minuta Hrvatska je imala minimalno vodstvo (29:28).

Novozelanđani su nastavljali biti neumoljivi izvana i ubrzo su prešli u prednost. Hrvatska jednostavno nije imala odgovora na njihov raspoložen napad koji je ubacio deset trica u 16 minuta igre za osam poena prednosti (50:42).

Hrvatska se probudila i serijom 11:1 prešla u vodstvo (53:52). Ubačajem Jaleena Smitha sa zvukom sirene naši su na poluvrijeme otišli s pet poena viška (60:55). S obzirom na razvoj prvog dijela, vrlo dobar rezultat.

Izabranici Josipa Sesara držali su vodstvo u drugom poluvremenu, imali priliku malo se i odvojiti, ali nisu uspijevali. Četiri minute prije kraja treće dionice Smith je zabio tricu za 72:65, nakon čega Novozelanđani serijom 7:0 dolaze do poravnanja. Nakon treće četvrtine Hrvatska je vodila sa 79:74.

Posljednja dionica netipično je počela s dosta promašaja na obje strane i prevelike promjene rezultata nije bilo. Od vodstva 86:79, Novozelanđani su se vratili u egal na 86:86 i imali dva šuta izvana za preokret u zadnjoj minuti.

Shea Ill zabio je za vodstvo Novog Zelanda, 37 sekundi prije kraja. Nakon promašaja Hezonje za tricu, Novozelanđani su zabili slobodna bacanja i otišli na četiri razlike. Nakon još jednog promašenog šuta, to je bio kraj.

Corey Webster ubacio je 21 koš, dok je Shea Ill ubacio 18 poena, a Izayah Le'afa dodao 14 poena.

Ivica Zubac s 29 poena i 16 skokova predvodio je Hrvatsku, Dario Šarić dodao je 19 koševa, osam skokova i pet skokova, a Mario Hezonja 16 koševa, devet skokova i šest asistencija.

Sloveniji treba 29 poena prednosti za prvo mjesto, a Novom Zelandu s jedan razlike za prvo mjesto. Svaka pobjeda Slovenije ispod 29 razlike vodi Hrvatsku dalje. test

Olimpijske kvalifikacije:
Hrvatska - Novi Zeland 86:90

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, skupina C1

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Hrvatska 11+12
2Slovenija 11+10
3Novi Zeland 11-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!