Ostali sportovi

Hrvatske kadetkinje nakon drame stigle do druge pobjede na Europskom prvenstvu

Sportnet • srijeda, 03.07.2024.
Hrvatske kadetkinje nakon drame stigle do druge pobjede na Europskom prvenstvu

Hrvatske odbojkašice do 18 godina pobijedile su vršnjakinje iz Nizozemske, nakon drame u pet setova. Najraspoloženija je bila Maša Mlinar koja je u ključnim trenucima kreirala najvažnije poene...

Kraljice petog seta, hrvatska ženska kadetska U18 reprezentacija, odigrala je još jedan maratonski meč koji kida živce i pobijedila nakon 126 minuta vrlo dobru selekciju Nizozemske s 3:2 (25:19, 23:25, 18:25, 25:20, 15:9). Ovo im je treći susret u nizu na Europskom prvenstvu u rumunjskom Blaju i treći u pet setova. Srećom pa je u četvrtak slobodan dan pa će se donekle moći regenerirati.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica kao i sve do sada, s više lica, s usponima i padovima koji karakteriziraju kadetski uzrast, ali i s mentalnom i fizičkom snagom kada je najpotrebnije, u petom setu. Jer, u ovom su susretu naše djevojke nakon relativno mirno osvojenog prvog seta, poslije serije 7-0 u finišu, u nastavku sljedeća dva prepustile suparnicama. U trećem čak nisu niti bile u pozitivnom rezultatu.

Potom je uslijedio četvrti, i još jedna 7-0 serija za egal 16:16 kada su očito prebrodile krizu i osvojile taj set, uz odličnu Mlinar u finišu. Upravo je Maša Mlinar na kraju petog seta kreirala najvažnije poene, naravno uz pomoć odličnog kolektiva. Nakon 7:5 Nizozemki na promjene strana odlazi se s naših +1 (8:7), zapravo serijom 5-0, do 11:7 su Hrvatice pokazale svu raskoš talenta. Do kraja je preostala samo egzekucija, koju je na sebe preuzela, poput najiskusnije seniorke, Maša Mlinar.

Slika 1 od 1.

Statistički, Nizozemke su imale bolji blok (12-11) i servis (10-9), prijem servisa identičan (37%), dok su u napadu naše djevojke napravile poen više (48-47). Zapravo je najočitija razlike bila u pogreškama, na koje su ih natjerale naše odličnom igrom. Nizozemke su tako ’poklonile’ 31 direktnih poena (čak 14 u četvrtom setu!), a mi njima ’tek’ 23.

Maša Mlinar, junakinja je pobjede s 21 poenom (3 asa), uz nju Lana Francetić sa 16, Anamarija Čižmar 10 (5 blokova), Iva Ucović 7, Iva Lucija Čaušević 6 (3 bloka), Gabrijela Roso 5 (2 asa) te Franka Golemac 3 (2 asa).

Pomoćni trener i statističar Mislav Lučić nakon utakmice i sastanka ekipe rekao je:

"Pobijedili smo, kao što se kaže, 'na mišiće', u svim elementima igre smo bili podjednaki. Ali, u zadnja dva seta smo jako popravili naš napad na loš prijem servisa i mislim da je to, uz servis, prelomilo utakmicu. Ostaje nam jedan dan za oporavak i pripremu i analizu suparnica. Nadamo se da ćemo nastaviti u ovom ritmu pobjeda."

Hrvatska nakon tri kola ima 5 bodova iz dvije pobjede i set razliku 8-7, a sljedeći susret igramo protiv Španjolske u petak od 19 sati. test

FOTO: CEV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!