Tenis

Vekić prepustila protivnici samo pet gemova i vrlo lako izborila treće kolo Wimbledona

Mario Borko • srijeda, 03.07.2024.
Vekić prepustila protivnici samo pet gemova i vrlo lako izborila treće kolo Wimbledona
Foto: EPA

Donna Vekić nastavlja svoju sjajnu formu na travi. U drugom kolu Wimbledona protivnica joj je bila 101. tenisačica svijeta Erika Andrejeva, a Ruskinja se pokazala nedoraslom za najbolju hrvatsku tenisačicu...

Odlične vijesti stižu s Wimbledona. Donna Vekić pobijedila je 101. igračicu svijeta Eriku Andrejevu i tako drugu godinu zaredom izborila treće kolo u All England Clubu. Najbolja hrvatska tenisačica s Ruskinjom se obračunala za sat i 33 minute igre, a rezultat je bio 6:2, 6:3.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon početnog ispitivanja snaga, Vekić je kod rezultata 2:2 stvorila pritisak na servisu Andrejeve i uspješno iskoristila četvrtu break priliku. Osječanka je ekspresno osvojila svoj servis gem, a potom je još jednom protivnici oduzela početni udarac. Vekić je suvereno potvrdila osvajanje prvog seta sa 6:2.

U drugom setu, Vekić je nastavila dominirati. U prvom gemu Andrejeva je spasila četiri break lopte, ali već na idućem servis gemu je popustila. Osječanka je u nastavku još jednom oduzela servis protivnici i povela s 4:1, a onda je izgubila svoj početni udarac. To je nije pokolebalo, držala je svoj servis bez problema, a kod vodstva 5:3 ponovno je pritisnula Ruskinju i nakon dvije propuštene meč lopte, uspješno zaključila meč trećom sa 6:2, 6:3.

Donna je ponovila prošlogodišnji uspjeh kad je u trećem kolu zaustavljena od kasnije pobjednice Markete Vondroušove. Ove godine Vekić se pružila sjajna prilika jer je u njenom dijelu ždrijeba odustala treća nositeljica Arijana Sabalenka. Hrvatska tenisačica sad je pobjedom praktički preuzela njen dio ždrijeba jer je Andrejeva upala na njeno mjesto kao sretna gubitnica.

Protivnica u trećem kolu bit će joj 28. nositeljica Dajana Jastremska. Vekić je u London stigla nakon što je izgubila finale Bad Homburga, a u Wimbledonu je najdalje otišla 2018. kad je poražena u četvrtom kolu. Osječanka je na Grand Slamu dva put igrala četvrtfinale, 2023. u Australiji i 2019. na US Openu. test

Wimbledon, drugu kolo:
Donna Vekić – Erika Andrejeva 6:2, 6:3

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!