Tenis

Sinner u talijanskom dvoboju osvojio manje gemova, ali izborio treće kolo Wimbledona

Mario Borko • četvrtak, 04.07.2024.
Sinner u talijanskom dvoboju osvojio manje gemova, ali izborio treće kolo Wimbledona
Foto: EPA

Srijeda je na Wimbledonu zaključena dvobojom dvojice Talijana. Prvi igrač svijeta Jannik Sinner pobijedio nakon gotovo četiri sata borbe sunarodnjaka Mattea Berrettinija u četiri seta...

Bivši finalist Wimbledona, koji je trenutno tek 59. igrač svijeta, Matteo Berrettini pružio je više nego dostojan otpor prvom igraču svijeta Janniku Sinneru. U talijanskom dvoboju koji je trajao gotovo četiri sata uspješniji je bio prvi nositelj turnira sa 7:6 (3), 7:6 84), 2:6, 7:6 (4).

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu vidjeli smo samo jednu break loptu, koja je ujedno bila i set lopta, a imao ju je Sinner kod vodstva 5:4. Nije je uspio iskoristiti, ali je zato bio puno odlučniji u tie-breaku u kojem je osvojio prvu od tri vezane i zaključio set sa 7:6 (3).

U drugom setu Berrettini je prvi uspio oduzeti servis protivniku i povesti s 2:4, ali je odmah u idućem gemu ispustio stečenu prednost. Pobjednik se ponovno odlučivao u 13. igri, a tamo je opet uspješniji bio Sinner sa 7:6 (4).

Pet godina stariji Berrettini pokazao je u trećem setu zašto je prije ozljede bio šesti igrač svijeta i zašto je 2021. igrao finale u All Englandu Clubu. Odmah je u prvom gemu oduzeo servis sunarodnjaku, a isto je ponovio kod vodstva 3:1 te potom mirno sa 6:2 smanjio rezultat u setovima.

Berrettini je i u četvrtom startao s breakom i poveo s 2:1, ali Sinner je ekspresno vratio izgubljeno, a prvu meč loptu imao je kod vodstva 6:5 na servisu starijeg Talijana. Ipak, treći puta u setu ušlo se u tie-break, a tamo je Sinner uspio sa 7:6 (4) zaključiti četvrti set i drugi puta u karijeru, u isto toliko mečeva, pobijediti Berrettinija.

Prvi igrač svijeta prethodne dvije godine zaustavljen je od Novaka Đokovića u četvrtfinalu i polufinalu, a u trećem će kolu, nakon što je u drugom preživio jako težak ispit, igrati protiv Miomira Kecmanovića koji je u tri seta iznenadio 27. igrača svijeta Tallona Griekspoora.

Berrettini je već u Stuttgartu pokazao da se penje u formi, prije toga osvojio je Marrakech, ali trebat će mu još malo vremena da se vrati na razinu na kojoj je bio prije ozljede koja ga konstantno muči već dvije godine. 28-godišnjak je 2021. u finalu Wimbledona izgubio od Đokovića, a na Australian i US openu igrao je polufinala. test

Wimbledon, drugo kolo:
Jannik Sinner (Italija, 1) – Matteo Berrettini (Italija) 7:6 (3), 7:6 84), 2:6, 7:6 (4)

FOTO:EPA/ADAM VAUGHAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!