Nogomet

Derry City želi nastaviti niz pobjeda i ostati pri vrhu

Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2024.
Derry City želi nastaviti niz pobjeda i ostati pri vrhu

Derry City večeras gostuje kod Sligo Roversa i traži svoju šestu prvenstvenu pobjedu u nizu. Neće mu biti lako, iako je protivnik bliže borbi za ostanak, nego borbi za prvaka...

Večeras se nastavlja 23. kolo irske Premier lige u kojem se za bodove bore dva kluba u suprotnim situacijama na ljestvici. Sligo Roversi igrat će na domaćem terenu protiv Derry Cityja, a njihov dvoboj počinje od 20:45 sati i sudit će ga Damien MacGraith.

Igraj na Sligo Rovers - Derry City na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sligo Roversi zauzimaju trenutno sedmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 28 bodova iz 22 odigrane utakmice. Devet su bodova iznad zone ispadanja i za sada u mirnoj situaciji. Zahvala za to ide i jako dobrom proteklom periodu u kojem je upisano nekoliko pobjeda.

Prva od njih bila je u gostima kod Shelbournea s 1:2, a istim rezultatom slavili su i na domaćem terenu protiv Droghede. Uslijedila su dva poraza, oba u gostima. Prvo kod Waterforda s visokih 4:1, a zatim i minimalan protiv Dundalka koji se bori za ostanak (1:0). Proteklog vikenda na domaćem terenu slavili su protiv Shamrock Roversa 2:0, kluba koji se bori za europske pozicije.

Zadnje dvije sezone Derry City ostajao je malo prekratak i završavao na drugom mjestu što mu donosi pretkola Konferencijske lige. Sljedeći tjedan igrat će protiv Magpiesa iz Gibraltara u prvom pretkolu i samim time sljedeću prvenstvenu, nakon večerašnje, igrat će tek 21. srpnja.

I ove sezone drži drugo mjesto, nakon 24 odigrane utakmice ima 44 boda, dva manje od vodećeg Shelbournea koji je odigrao i jedan ogled manje. Nakon razočaravajućeg remija bez golova protiv Dundalka, Derry je povezao pet pobjeda tijekom kojih je primio samo dva pogotka. Zadnja je bila protiv Droghede proteklog tjedna (5:1).

U kadru domaće momčadi bit će novi igrač Stephen Mallon, kao i Winger Mallon. I dalje su van terena zbog ozljeda John Mahon i Conor Reynolds zbog ozljeda. Kod gostiju je Colm Whelan imao problema s ozljedom i pitanje je hoće li biti spreman za danas.

Što su rekli

John Russell, trener Sliga: "Bit će ovo još jedna teška utakmica protiv ekipe koja se bori za naslov prvaka. Odigrali smo odlično protiv Shamrocka prošli tjedan i to je pokazalo da možemo parirati najboljima što naša liga nudi. Bilo je šansi na obje strane u prvom poluvremenu, ali drugo smo ih potpuno zatvorili i zadržali vodstvo. Sada nam slijedi novi izazov."

Ruaidhri Higgins, trener Derryja: "U dobrom smo momentumu u ovom trenutku i igramo dobro. Što se dogodilo u tri od zadnje četiri utakmice sada je nevažno. Pobijedili smo četiri puta i oporavili se za današnji dvoboj. Jedini nam je fokus da taj niz bude pet."

Mjesto, vrijeme, suci

Showgrounds, Sligo, 20:45

Sudac: Damien MacGraith

Nedostaju

Sligo Rovers: Mahon, Reynolds (ozljede)

Derry City: Whelan (pod upitnikom)

Zadnji susret

U utakmici 17. kola, odigranoj u svibnju, Derry City i Sligo Roversi odigrali su bez pobjednika, završilo je 2:2.

Prognoza

Očekujemo golove od obje ekipe večeras, a nekako nam se najbliži čini remi na kraju. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!