Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši poraženi nakon velike borbe u pet setova

Petar Jenjić • četvrtak, 04.07.2024.
Hrvatski odbojkaši poraženi nakon velike borbe u pet setova
Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

Bez pobjede i polufinala Challenger kupa ostala je hrvatska odbojkaška reprezentacija. Nakon pet setova borbe pobjedu je uzela Belgija...

Hrvatska odbojkaška reprezentacija nastupila je na Challenger kupu u Kini na kojem se vadi viza za sljedeću sezonu Lige nacija. Ždrijeb je već u četvrtfinalu spojio s reprezentacijom Belgije.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U proteklih nešto više od godinu dana igrali su tri puta međusobno, Hrvatska je slavila u dva navrata s 3:1, a Belgija jednom istim rezultatom. Međutim, danas su Belgijci ipak bili nešto bolji i uzeli su pobjedu u pet setova.

Belgija je vodila većim dijelom prvog seta, ali naši odbojkaši držali su se dugo blizu. Međutim, od zaostatka 20-18 do kraja seta dobili su svega dva poena. Još lakše Belgija je stigla do drugog seta koji je uzela s 25-18.

Hrvatska je nakon toga zaigrala bolje. U trećem setu, od rezultata 12-12 nadalje, kontrolirala je rezultat i s 25-22 smanjila zaostatak na 2:1 u setovima. Četvrti set isto je bio odličan, a hrvatski odbojkaši dobili su ga s 25-15.

Osim početnih 1-0, Hrvatska u petom setu nijednom nije vodila. Belgija je povela s 12-9, a Hrvatska povezala tri poena. Ponovno su Belgijci uzeli dva poena i poveli 14-12, Hrvatska spasila jednu meč loptu, ali drugu nije. test

Challenger Kup, četvrtfinale:
Belgija - Hrvatska 3:2 (25-20, 25-18, 22-25, 15-25, 15-13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!