Košarka

Libanon iznenadio i izbacio Angolu, Brazil porazom od Kameruna eliminirao Crnu Goru

Branimir Korać • četvrtak, 04.07.2024.
Libanon iznenadio i izbacio Angolu, Brazil porazom od Kameruna eliminirao Crnu Goru
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti kvalifikacija za Olimpijske igre na turniru koji se igra u Rigi dok je u Valenciji iznenađenje priredio Libanon pobjedom protiv Angole...

U skupini B u Rigi važan dvoboj u borbi za prolazak u polufinale igrali su Brazil i Kamerun. Iako je bio favorit u ovom dvoboju, Brazil se opasno kockao i skoro ostao bez prolaza u polufinale.

Igraj na utakmice kvalifikacija za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kamerun je imao seriju čak 23:0, u jednom trenutku vodio je ogromnih 56:32 i u tim trenucima Brazil je bio na posljednjem mjestu u skupini.

Ipak, uspio se konsolidirati i zaigrati bolje, do kraja je čak i uspio izjednačiti na 74:74, no 57 sekundi prije kraja Jeremiah Hill ubacuje tricu, Vitor Benite na drugoj strani nije bio precizan i Kamerun je uzeo pobjedu 77:74.

Brazilu je takav poraz bio dovoljan za prvo mjeswto, Kamerun je završio kao drugi, a žrtva ovakvog rezultata je Crna Gora koja neće u polufinale.

Brazil će u polufinalu igrati protiv Filipina, a Kamerun će igrati protiv Latvije.

U ovom susretu najbolji kod Brazila bio je Leo Meindl s 19 poena i pet skokova, a kod Kameruna Hill s 22 poena, šest skokova i šest asistencija.

U Valenciji su Španjolci još jučer osigurali prvo mjesto u svojoj skupini, a Libanon i Angola su u međusobnom dvoboju odlučivali o prolazu. Iako je Angola bila favorit, Libanon je odigrao sjajnu utakmicu i upisao je pobjedu 74:70 te kao drugi prolazi dalje.

U polufinalu će igrati protiv Bahama, a Španjolci će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Poljske i Finske.

Libanon je do pobjede predvodio Omari Spellman s 22 poena i 13 skokova, a kod Angole Gerson Goncalves je ubacio 13 poena. test

Olimpijske kvalifikacije

Skupina A1:
Angola - Libanon 70:74

Skupina B2:
Kamerun - Brazil 77:74

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!