Tenis

Vekić u pozitivnom nizu protiv Ukrajinke, nova pobjeda donosi osminu finala Wimbledona

Mihaela Bradovski • petak, 05.07.2024.
Vekić u pozitivnom nizu protiv Ukrajinke, nova pobjeda donosi osminu finala Wimbledona
Foto: EPA

Nakon što je dobro odradila prva dva kola, Donna Vekić danas će nastupiti u trećem kolu Wimbledona. Protivnica u borbi za osminu finala bit će joj Ukrajinka Dajana Jastremska...

Donna Vekić put na Wimbledonu nastavlja današnjim susretom trećeg kola u kojem je čeka 27. igračica svijeta, Ukrajinka Dajana Jastremska. Iako je Ukrajinka deset mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici, Donna ima dobre šanse u borbi za osminu finala.

Igraj na Vekić - Jastremska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jastremska je u Wimbledonu samo jednom ostvarila zapaženiji rezultat i to 2019. godine kada je došla do osmine finala. Jastremska je tada pobijedila Camilu Giorgi, Sofiju Kenin i Viktoriju Golubić, a u četvrtom kolu zaustavila ju je Shuai Zhang.

Te iste godine Vekić nije bila u najboljem izdanju, bila je postavljena za 22. nositeljicu, a prvom kolu poražena je u tri seta od Amerikanke Alison Riske.

I Donna kao Jastremska ima jedan nastup u četvrtom kolu Wimbledona i to 2018. godine kada je Hrvatska imala čak četiri igračice u glavnom ždrijebu, a Vekić redom izbacivala Sloane Stephens, Rebeccu Peterson i Yaninu Wickmayer da bi je zaustavila Njemica Julia Görges koja je već četiri godine u mirovini.

Ove godine Donna je krenula nešto sporije, izgubila prvi set protiv Kineskinje Xiyu Wang koju je ipak uspjela "okrenuti" i doći do pobjede. Nakon toga uslijedio je meč protiv Erike Andrejeve i glatka pobjeda.

Jastremska je također izgubila jedan set u prva dva kola. Ona je krenula pobjedom 6:1, 7:6 protiv Nadije Podoroske, a zatim je nakon velike borbe u tri seta i s 10:5 u tie-breaku trećeg seta, svladala Varvaru Grachevu.

Mjesto, vrijeme

London, drugi meč dana na terenu 18, oko 13:30

Prošli dvoboj

Šest puta su se dosad sastale Vekić i Jastremska, Prva tri meča pripala su Ukrajinki, ali posljednja tri Donni i to bez izgubljenog seta.

Prognoza

I ove godine su se već sastale, a Donna je u Linzu slavila sa 6:1, 6:1. Osim toga u ovaj meč ulazi i svježija nakon što je puno lakše došla do pobjede u drugom kolu. test

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!