Nogomet

Bellingham kaznu jedne utakmice neigranja može odraditi kad želi

Mario Borko • petak, 05.07.2024.
Bellingham kaznu jedne utakmice neigranja može odraditi kad želi
Foto: EPA

Uefa je potvrdila svoju pomalo bizarnu odluku da je Jude Bellingham suspendiran na jednu utakmicu, ali može igrati protiv Švicarske. Igrač Real Madrida dobio je godinu dana da odradi kaznu, a teško je očekivati da će Englezi odlučiti da će to biti na Euru...

Osminu finala Eura nisu izbjegle kontroverze. Turski branič Merih Demiral i engleski veznjak Jude Bellingham bili su pod istragom zbog načina na koji su slavili svoje pogotke. Demiral je kažnjen s dvije utakmica, a Bellingham s jednom, ali on suspenziju za razliku od turskog reprezentativca ne mora odraditi na Euru.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedna od najvećih zvijezdi na Euru kažnjena je s jednom utakmicom, ali u kazni je navedena stavka da tu utakmicu suspenzije mora odraditi u roku godine dana. Tako engleska reprezentacija dobila je mogućnost da odabere u kojoj utakmici neće koristiti svog veznjaka. Nezapamćena odluka Uefe samo je dodatna potvrda da u nogometu ne vrijede za sve ista pravila.

Bellingham je neumjesnom gestikulacijom prema navijačima proslavio pogodak, a pokušao se opravdati da je ona bila upućena njegovim prijateljima. Čini se da mu taj izgovor nije prošao, ali veznjak Real Madrida svejedno je prošao gotovo neokrznut. Kažnjen je s 30 tisuća eura, a suspenziju će vjerojatno odraditi u Ligi nacija gdje će Englezi igrati u Ligi B s obzirom na to da su u prošlom izdanju bili posljednji u svojoj skupini Lige A.

Vrlo čudna odluka Uefe koja je istu kaznu mogla odrediti za Demirala i izbjeći bijes navijača i priče o nejednakosti. Čini se da europsku krovnu organizaciju mišljenje javnosti ne brine, a jedna od najvećih zvijezda će nastupiti u četvrtfinalu protiv Švicarske. U tom susretu možda ponovi spektakularni potez protiv Slovačke koji će se pamtiti godinama, a ova suspenzija će se kao i sve druge kontroverzne odluke vrlo brzo zaboraviti. test

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!