Ostali sportovi

Olimpijska pobjednica iz Rija i još troje atletičara dobili potvrdu nastupa u Parizu

HINA, Mario Borko • petak, 05.07.2024.
Olimpijska pobjednica iz Rija i još troje atletičara dobili potvrdu nastupa u Parizu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odlična vijest stiže iz svijeta atletike. Hrvatska je, nakon što su atletičarima potvrđene kvote, dobila još četiri nova predstavnika u na Olimpijskim igrama u Parizu i tako se broj sportaša popeo na 73...

Senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rija Sara Kolak i još troje atletičara iz bacačkih disciplina, Marija Tolj i Martin Marković (disk) te Matija Gregurić (kladivo), dobili su potvrdu da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su im potvrđene još četiri kvote za Pariz, predstavnici “kraljice sportova“ najbrojnije su hrvatsko izaslanstvo iz pojedinačnih sportova. Prethodno su olimpijske vize osigurali: Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro (maraton), Sandra Elkasević (disk), Filip Mihaljević (kugla) i Filip Pravdica (skok u dalj).

Atletska natjecanja započinju drugog tjedna pariških Olimpijskih igara, a poprište događaja bit će velebni Stade de France.

S novopotvrđenim kvartetom iz atletike broj hrvatskih sportaša i sportašica za OI u Parizu trenutačno je 73. To je već sada 14 sportaša više nego što je Hrvatsku predstavljalo na OI u Tokiju, ali rekord iz Londona 2012., kada ju je predstavljalo 110 sportaša, ostat će netaknut.

Do zatvaranja olimpijskog kvalifikacijskog sustava ostao je samo nadolazeći vikend, u kojem ćemo, na temelju raspleta košarkaških kvalifikacija, saznati i hoće li Hrvatska s tri reprezentacije iz loptačkih sportova nastupiti u Parizu.

U slučaju da košarkaši uspiju izboriti igre ukupna brojka bi se približila onoj iz Atlante (1996.), Sydneya (2000.) i Rija (2016.) kad je Hrvatsku predstavljalo između 84 i 88 sportaša. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!