Tenis

Donna Vekić izborila osminu finala Wimbledona!

Petar Jenjić • petak, 05.07.2024.
Donna Vekić izborila osminu finala Wimbledona!
Foto: EPA

Odličan dan za Donnu Vekić koja je u tri seta izbacila Dajanu Jastremsku i izborila osminu finala Wimbledona. Za četvrtfinale će igrati protiv Paule Badose iz Španjolske...

Do nove pobjede na Wimbledonu stigla je Donna Vekić koja je slavila protiv Dajane Jastremske i po drugi puta u karijeri izborila osminu finala trećeg Grand Slama sezone. Nije bilo lako, ali uspjela je slaviti u tri seta.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Završilo je 7:6, 6:7, 6:1 nakon dva sata i 59 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio sedmi međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Vekić, a ujedno i četvrta uzastopna.

Hrvatska tenisačica došla je do breaka i vodstva od 5:3, ali kod servisa za set Ukrajinka je vratila zaostatak i poravnala na 5:5, a zatim i povela sa 6:5.

Tada je na servis Vekić imala tri set lopte, no hrvatska predstavnica izborila je tie-break koji je dobila sa 7:4. Nakon velike borbe stigla je i dugačka prisilna pauza zbog vremenskih neprilika i meč je nastavljen nešto prije 20 sati.

Jastremska je došla do breaka i povela s 3:2, ali odmah se nakon toga Vekić vratila u egal. Kod vodstva 6:5 i servisa Ukrajinke, hrvatska predstavnica imala je meč loptu, no nije je uspjela iskoristiti. U tie-breaku je Jastremska od 2:2 došla do 6:2 i iskoristila drugu set loptu.

U trećem setu hrvatska tenisačica došla je do dva breaka prednosti i vodstva od 5:1. Na servisu protivnice, u dugačkom sedmom gemu, iskoristila je osmu meč loptu, a ukupno devetu.

Prvi i posljednji put u osmini finala Wimbledona igrala je 2018. godine kada je izgubila od njemačke predstavnice Julije Görges. Imat će dobru priliku nadmašiti sada igra protiv Julije Badose iz Španjolske, trenutno 93. na WTA ljestvici, koja je u trećem kolu izbacila Dariju Kasatkinutest

Wimbledon, 3. kolo:
Donna Vekić - Dajana Jastremska 7:6 (4), 6:7 (3), 6:1

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!