Košarka

Hrvatski košarkaši trebaju pobjedu za dolazak pred vrata Olimpijskih igara

Branimir Korać • subota, 06.07.2024.
Hrvatski košarkaši trebaju pobjedu za dolazak pred vrata Olimpijskih igara
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas igra susret polufinala turnira olimpijskih kvalifikacija u Pireju. Protivnik je Dominikanska Republika...

Nakon sjajnog nastupa i uvjerljive pobjede protiv Slovenije, hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Novog Zelanda, ali bez obzira na to završila je u skupini na prvom mjestu i tako je izbjegla u polufinalu snažnog domaćina Grčku.

Igraj na Hrvatska - Dominikanska Republika na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naravno da to ne znači da će Hrvatska automatizmom imati lagan posao, dapače, čeka je protivnik kojeg je javnost sklona podcijeniti, a njegovi igrači igraju na visokoj razini.

Tako primjerice za Dominikansku Republiku nastupaju Chris Duarte koji je član Sacramento Kingsa, zatim Jean Montero, Andres Feliz i Eddy Polanco u španjolskoj ACB ligi, još su dvojica u poljskom prvenstvu, u svakom slučaju protivnik koji se mora shvatiti ozbiljno.

Ipak, Hrvatska je dovoljno kvalitetna i može doći do pobjede u ovom dvoboju. Pokazala je i u susretu protiv Slovenije u kakvom izdanju može biti, ali vidjeli smo i ono drugo lice u susretu protiv Novog Zelanda.

No ne treba taj poraz gledati tragično, FIBA je tu u velikoj mjeri pomogla slaganjem raspored. Naime Hrvatska je večer ranije igrala jako tešku utakmicu protiv Slovenije koja se osim toga i odužila zbog kvara na semaforu, a već sutradan je od 16:30 igrala protiv Novog Zelanda kojem je to bila prva utakmica.

Dominikanska Republika je pak upisala očekivanu pobjedu protiv Egipta i očekivani poraz protiv Grčke.

Što su rekli

Josip Sesar, izbornik Hrvatske: "To je dobra, atletska momčad koja se uglavnom bazira na i živi od igre bekova. Ne treba zanemariti ni igrače na visokim pozicijama, a prije svega Duartea koji igra u Sacramento Kingsima. Bit će to zanimljiva utakmica, oni su u radnom dijelu izuzetno dobri i prije svega ćemo na tome morati poraditi. Ne smijemo im dozvoliti trčanje, ni njihov ritam utakmice, nego u toj defenzivnoj tranziciji loviti čovjeka i zatvarati im lagani put u reket prema košu."

Mjesto, vrijeme

Pirej, Dvorana mira i prijateljstva, 20:00

Prošli dvoboj

Hrvatskoj će ovo biti prvi dvoboj protiv Dominikanske Republike u povijesti.

Prognoza

Vjerujemo u pobjedu Hrvatske koja s izdanjem kao protiv Slovenije ovdje ne bi smjela imati nikakvih problema. test

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, završna faza

polufinale

Hrvatska80:77Dominikanska Republika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, završna faza

polufinale

Hrvatska80:77Dominikanska Republika

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!