Košarka

Aco Petrović s Brazilom došao na korak do Olimpijskih igara

Mario Borko • subota, 06.07.2024.
Aco Petrović s Brazilom došao na korak do Olimpijskih igara
Foto: EPA

Brazil je možda malo i teže od očekivanog svladao Filipine i osigurao ulazak u finale kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koji se održava u Latviji...

Prvu subotnju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre odigrali su Brazil i Filipini. Brazilci su kao što je bilo i očekivano pobijedili sa 71:60 i sada u finalu čekaju boljeg iz susreta Kameruna i domaćina Latvije.

Igraj na kvalifikacije za Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Aleksandra Petrovića dobro je ušla u susret, a onda je neobjašnjivo stala i Filipinci su prvu dionicu igre završili s deset poena prednosti. U drugoj-četvrtini bilo je vrlo malo koševa i s jedne i s druge strane, a Brazilci su do poluvremena smanjili na minus šest.

Treća-četvrtina bila je ključna, a u njoj su Brazilci ostavili protivnike na samo šest koševa (24:6). Odvojili su se na 12 razlike i do kraja su samo rutinski odrađivali posao. Brazilci će u finalu vjerojatno igrati protiv Latvije koja igra s Kamerunom.

Turnir u Rigi vrlo je zanimljiv s obzirom na to da je Kamerun pobijedio Brazil, Filipini Latviju, a Brazil sada Filipine. Ipak, Latvijci su veliki favoriti i Petrović će morati naći način da ih iznenadi. Brazil je propustio prošle Olimpijske igre. Tada je u finalu kvalifikacija u Splitu izgubio od Njemačke.

Filipini su nekad bili redovni sudionici Olimpijskih igara, ali posljednji nastup imali su 1972. i na novi će čekati još najmanje četiri godine. test

Olimpijske kvalifikacije Riga, polufinale:
Brazil – Filipini 71:60

FOTO:EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!