Košarka

Hrvatske košarkašice do 20 godina na startu EuroBasketa tijesno poražene od Belgije

Mario Borko • subota, 06.07.2024.
Hrvatske košarkašice do 20 godina na startu EuroBasketa tijesno poražene od Belgije
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U prvoj utakmici na EuroBasketu Divizije B za košarkašice do 20 godina, hrvatska reprezentacija poražene je od Belgije pet sekundi prije isteka vremena...

Na početku EuroBasketa Divizije B za košarkašice do 20 godina, hrvatska reprezentacija je igrala protiv favorizirane Belgije. Izabranice Ive Borović pružile su sjajan otpor, imale su prednost u završnici, slobodna bacanja za dolazak u vodstvo, ali naposljetku su poražene 69:67 košom pet sekundi prije isteka vremena.

Igraj na EP do 20 godina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica je cijelo vrijeme bila u egalu, a Hrvatska je ta koja je imala prednost veći dio susreta. Belgija je tek pred kraj treće-četvrtine prešla u vodstvo, ali ono se u završnici konstantno izmjenjivalo. Koliko je nervoze bilo prisutno najbolje sugerira podatak da je u posljednje 3 minute i 26 sekundi palo samo šest koševa, ali Belgijke su te koje su bile mirnije ruke.

Belgija je 11 sekundi prije kraja imala prednost 67:66, a onda je Nina Novak imala dva slobodna bacanja za vraćanje prednosti Hrvatskoj. Prvo je uspješno realizirala, ali drugo nije. Belgija je imala posljednji napad i Louann Battiston je polaganjem postigla koš za pobjedu svoje reprezentacije.

Katia Nekić pokušala je s centra igrališta donijeti pobjedu, ali nije uspjela. Najraspoloženija je od Hrvatica bila Vivien Nejašmić s 20 poena, a spomenuta Nina Novak je dodala 17. Battiston je košom za pobjedu postala najbolja strijelkinja kod Belgije sa 17 poena, a 15 je postigla Nastja Claessens.

Hrvatske košarkašice već sutra igraju protiv Grčke, a Belgija će se sučeliti s Albanijom koja je od Grkinja izgubila 57 razlike. Samo dvije reprezentacije izborit će ulazak u iduću fazu natjecanja. test

EuroBasket za košarkašice do 20 godina
Belgija – Hrvatska 69:67
Grčka – Albanija 96:39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!