Ostali sportovi

Alen Babić se nakon novog poraza polako pretvara u 'journeymana'

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Alen Babić se nakon novog poraza polako pretvara u 'journeymana'
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Hrvatski boksač Alen Babić u noći sa subote na nedjelju izgubio je prekidom nakon samo 36 sekundi od britanskog boksača Johnnyja Fishera i tako napravio dodatan korak nazad u svojoj karijeri...

Dugoočekivana borba Alena Babića u Londonu protiv Britanca Johnnyja Fishera nije prošla onako kako se hrvatski boksač rodom iz Pule nadao. Osam godina mlađem Britancu bilo je dovoljno samo 36 sekundi za pobjedu nad Savageom koji je tako u 14. meču poražen drugi puta u karijeri.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fisher je furiozno otvorio meč, nešto što je inače karakteristično za Babića, a nakon dobre kombinacije krošea i aperkata poslao je hrvatskog boksača na tlo. On se uspio ustati, ali je teturao i sudac je odlučio označiti kraj. Možda je mogao dati još malo vremena za oporavak, ali ovako je spasio Babića nepotrebne štete.

Babić je, unatoč ne posebno dojmljivoj amaterskoj karijeri, imao sjajan početak profesionalne karijer koji je obećavao. Ostvario je 11 pobjeda, bio je vrlo atraktivan, ali njegov pad uslijedio je nakon prekida suradnje s Leonardom Pijetrajem. U borbi za naslov WBC prvaka u bridgerweight kategoriji izgubio je u prvoj rundi prekidom od Lukasza Rozanskog.

Hrvatski boksač tu je propustio najveću priliku karijere nakon koje je na novu borbu morao čekati gotovo godinu dana. Steve Robinson nije bio prevelik zalogaj, Babić je tu podsjetio na pravog sebe, ali Fisher je razotkrio njegove slabosti i bez ikakvih problema stigao do 12 pobjede u karijeri iz isto toliko mečeva.

Vidjet ćemo što nosi budućnost za Babića koji već jako dugo priželjkuje borbu s Filipom Hrgovićem. Obojica su izgubili posljednje borbe i možda taj dvoboj u ovom trenutku nije toliko neizvediv.

Ipak, čini se da se Babić polako pretvara u journeymana koji će borcima u uspnu služiti kao dobra odskočna daska. Savage će u studenom napuniti 34 godine i još uvijek ima vremena preokrenuti smjer svoje karijere, ali ono jako brzo curi. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!