Košarka

Dario Šarić dobio poboljšani ugovor u NBA ligi, pridružuje se trostrukom MVP-u

Mario Borko • nedjelja, 07.07.2024.
Dario Šarić dobio poboljšani ugovor u NBA ligi, pridružuje se trostrukom MVP-u
Foto: EPA

Kapetanu hrvatske reprezentacije istekao je ugovor s Golden State Warriorsima, ali ostat će u NBA ligi. Iduće dvije godine trebao bi biti igrač Denver Nuggetsa i zarađivati duplo veći iznos nego što je to bio slučaj u San Franciscu...

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju igra jednu od najvažnijih utakmica generacije. Protivnik u finalu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre je domaćin Grčka, a Hrvatska će za iznenađenje trebati vrlo raspoloženog kapetana Darija Šarića.

Igraj na kvalifikacije za Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski javlja da je Šarićev klupski status za iduće dvije godine riješen, što znači da se kapetan može maksimalno opustiti i odigrati svoju najbolju partiju.

Šarić će nakon godinu dana provedenih u Golden State Warriorsima, gdje je zarađivao 2.7 milijuna dolara, u novoj sezoni nositi dres Denver Nuggetsa. Pridružit će se tako prošlogodišnjim prvacima i Nikoli Jokiću, a zarađivat će 5.3 milijuna dolara po sezoni. Prva godina ugovora je zagarantirana, a drugu Šarić može i odbiti ako dobije novu ponudu.

Šibenčanin je u najjačoj ligi svijeta od 2016. godine kad je debitirao u dresu Philadelphije 76ersa. U prvoj sezoni zamalo mu je izmakla nagrada najboljeg novaka lige, a nakon dvije sjajne sezone i odlične prve play-off serije, u kojoj je bio na prosjeku od 17 poena i sedam skokova, razmijenjen je u Minnesota Timberwolvese.

Tu je uslijedio njegov pad koji je kulminirao ozljedom prednjih križnih ligamenata koju je zadobio u dresu Phoenix Sunsa. Morao je preskočiti cijelu sezonu, a kasnije je u još jednom tradeu završio u Oklahomi. Prošle godine prvi put je ostao bez ugovora, a za minimalan iznos potpisao je s Warriorsima.

Tamo je imao vrlo dobar početak sezone, ali je s vremenom izgubio svoj status i na kraju je minute skupljao na kapaljku. Sada će u Denveru s Jokićem sigurno ganjati NBA naslov, a 30-godišnjak još uvijek može probuditi svoju karijeru i postati vrlo važnim čovjekom u rotaciji jedne od najboljih momčadi u ligi.

Šarićev u svojoj NBA karijeri u prosjeku bilježi 10.4 poena, 5.4 skokova i 1.9 asistencija po utakmici. test

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!