Tenis

Alcaraz se ponovno mučio, ali ipak upisao novu pobjedu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2024.
Alcaraz se ponovno mučio, ali ipak upisao novu pobjedu
Foto: EPA

Carlos Alcaraz nastavlja svoju obranu naslova na Wimbledonu. U osminu finala slavio je protiv Uga Humberta u četiri seta...

Treći tenisač svijeta Carlos Alcaraz ostao je u pohodu na obranu naslova wimbledonskog pobjednika, a do svog drugog četvrtfinala u All England Clubu stigao je pobjedom 6:3, 6:4, 1:6, 7:5 protiv Francuza Uga Humberta.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Alcarazov četvrtfinalni suparnik će biti pobjednik dvoboja između Amerikanca Tommyja Paula i Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

Nakon što je u prva dva seta triput slomio suparnikov servis, a nijednom nije izgubio gem na svom početnom udarcu, činilo se da će trostruki Grand Slam pobjednik lakoćom doći među osam najboljih na ovogodišnjem Wimbledonu. No, Humbert se nije namjeravao predati. U trećem setu je Alcarazu prepustio samo jedan gem.

Španjolac je u četvrtom setu poveo s 3:1, samo da bi izgubio tri gema zaredom i kod Humbertovog vodstva 4:3 bio suočen s tri povezane break lopte (0-40).

Branitelj naslova se izvukao, kod 5:5 došao do novog breaka te prvu meč-loptu pretvorio u prilično teško izborenu pobjedu.

"Ljevoruki tenisači su uvijek opasni suparnici. No, osjećao sam se dobro danas. Mislim da sam igrao na vrlo visokoj razini. Borio sam se za svaki poen", rekao je Alcaraz nakon dvoboja u kojem je postao prvi ovogodišnji četvrtfinalist turnira na kojem je prošle godine došao do najdragocjenijeg teniskog trofeja. test

Wimbledon, osmina finala:
Carlos Alcaraz - Ugo Humbert 6:3, 6:4, 1:6, 7:5

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!