Tenis

Donna Vekić u četvrtfinalu Wimbledona!

Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2024.
Donna Vekić u četvrtfinalu Wimbledona!
Foto: EPA

Donna Vekić prvi je put u karijeri izborila četvrtfinale Wimbledona. Nakon velike borbe i tri prekida zbog kiše slavila je protiv Paule Badose iz Španjolske...

Donna Vekić i Paula Badosa su u 18.30 sati po srednjoeuropskom vremenu po treći put prekinule meč osmine finala Wimbledon, a nešto više od sat vremena kasnije hrvatska tenisačica upisala je pobjedu!

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je slavila sa 6:2, 1:6, 6:4 nakon jednog sata i 42 minute provedene na terenu. Ovo joj je prvo četvrtfinale u All England Clubu u karijeri, a treće na Grand Slamu. Prošle godine igrala je četvrtfinale Australian Opena, a 2019. na US Openu.

Odlično je krenula u meč hrvatska tenisačica koja je u trećem gemu stigla do breaka bez izgubljenog poena. Kasnije je spasila dvije break šanse protivnice i ponovno joj oduzela servis. Kod vodstva 5:2 počela je kiša i prekinula meč na neko vrijeme.

Nije to poremetilo Donnu koja je mirno odservirala i uzela prvi set. Međutim, drugi set bio je sušta suprotnost. Odmah je Badosa došla do prvog breaka i vodstva od 3:0, a vrlo brzo i do drugog te vodstva od 5:1. Međutim, uslijedio je novi prekid zbog kiše, a nakon nekog vremena Španjolka je završila posao.

Hrvatska predstavnica otvorila je treći set breakom i vodstvom od 2:0, ali Badosa je odmah uzvratila na isti način. U sedmom gemu meč je opet prekinut zbog lošeg vremena.

Kod vodstva 5:4 hrvatska tenisačica povela je 0:30 na servis protivnice. Badosa je okrenula na 40:30, ali sljedeća tri poena dobila je Vekiće te tako upisala pobjedu.

Za polufinale će igrati protiv bolje iz dvoboja Lulu Sun - Emma Raducanu. Sjajna prilika za ulazak među četiri. test

Wimbledon, osmina finala:
Donna Vekić - Paula Badosa 6:2, 1:6, 4:3

FOTO - EPA, ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!