Košarka

Španjolska preko Bahama do Pariza

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2024.
Španjolska preko Bahama do Pariza
Foto: EPA

Španjolska košarkaška reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalu kvalifikacijskog turnira bila bolja od Bahama...

Španjolska muška košarkaška reprezentacija postala je 11. sudionik olimpijskog turnira u Parizu koji će se igrati od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u finalu kvalifikacijskog turnira u Valenciji svladala Bahame s 86:78 (17-17, 25-17, 23-22, 21-22).

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lorenzo Brown s 18 i Willy Hernangomez s 15 koševa predvodili su Španjolsku do sedmog uzastopnog plasmana na OI, dok su Buddy Hield s 19 ubačaja i DeAndre Ayton s 17 poena i 14 skokova bili najbolji kod Bahama.

Nakon što su Bahami držali blagu prednost gotovo čitavim tijekom prve četvrtine, Španjolska je preuzela kontrolu utakmice odličnom završnicom druge četvrtine.

Tijekom većeg dijela drugog poluvremena domaćini su održavali dvoznamenkastu prednost, ali Bahamci su s nekoliko vezanih pogođenih dalekometnih šutova stigli na 83:77 dvije minute prije kraja.

Kod tog su rezultata imali i dva napada, no prvo je Hield loše dodao Aytonu od koga je lopta otišla u aut, a onda je i promašio tricu kojom je 40 sekundi prije kraja mogao smanjiti na 83:80. Potom je Llull pogodio oba slobodna bacanja i potvrdio pobjedu Španjolske.

Španjolska će na OI igrati u skupini A s Kanadom, Australijom i Grčkom, koja je ranije u nedjelju izborila plasman svladavši u Pireju Hrvatsku s 80:69.

U skupini B igrat će domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka, Japan i Brazil, dok će u skupini C biti Srbija, SAD, Južni Sudan i pobjednik utakmice Portoriko - Litva koji će se igrati u San Juanu od ponoći. test

Kvalifikacije za OI:
Španjolska - Bahami 86:78

FOTO: EPA/Kai Foersterling

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!