Tenis

Pavić i Arevalo protiv Francuza traže četvrtfinale Wimbledona

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Pavić i Arevalo protiv Francuza traže četvrtfinale Wimbledona
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

Mate Pavić i Marcelo Arevalo danas igraju osminu finala Wimbledona u konkurenciji parova. Neće im biti lako jer je na drugoj strani francuski duo Sadio Doumbia/Fabien Reboul...

Svoj put prema novom Wimbledonu nastavlja Mate Pavić koji igra u paru s Marcelom Arevalom iz Salvadora. Njih dvojica danas će u toj konkurenciji igrati meč osmine finala. Od 12 sati izaći će na teren broj 14 protiv Sadija Doumbije i Fabiena Reboula, francuskog dvojca koji iza sebe ima vrlo dobre rezultate.

Igraj na Arevalo/Pavić - Doumbia/Reboul na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, krenimo redom. Pavić će itekako morati biti oprezan s obzirom na to da je Nikola Mektić ipak iznenađujuće ispao s turnira s Wesleyjem Koolhofom, iako su obojica osvajala ovaj turnir, kao i Ivan Dodig u mješovitim parovima s Latishom Chan.

Arevalo i Pavić odigrali su dva meča na ovom turniru i upisala dvije pobjede u dva seta. Prvo su sa 6:4, 7:5 bili bolji od Srirama Balajija iz Indije i Britanca Lukea Johnsona, da bi u drugom s dva puta po 6:4 izbacili Romaina Arneoda iz Monaka i Nizozemca Sema Verbeeka.

Ne treba posebno opisivati karijeru Pavića u konkurenciji parova, U 69 finala osvojio je 38 turnira od čega sedam na Grand Slamovima što u mješovitim što u muškim parovima i to svih sedam s različitim partnerima. Jedan od njih je i Salvadorac Arevalo s kojim je u All England Club stigao kao osvajač Roland Garrosa.

Salvadorskom tenisaču to je bio drugi Roland Garros u karijeri nakon što je prije dvije godine otišao do kraja turnira s Jean-Julienom Rojerom. Ukupno ima 12 trofeja u parovima na ATP-u ili razini više u 17 odigranih finala. Osim Roland Garrosa, s Pavićem je osvojio i turnir u Hong Kongu na početku godine i turnir u Ženevi prije Roland Garrosa.

S druge strane, Doumbia i Reboul u prva dva kola malo su se više pomučili. Na startu turnira izbacili su britansku kombinaciju Oliver Crawford/Kyle Edmund sa 7:5, 7:6, dok su u drugom nešto teže porazili Britanca Juliana Casha i Amerikanca Roberta Gallowaya. Slavili su sa 6:7, 6:4, 7:6.

Doumbia i Reboul već neko vrijeme igraju zajedno, a od veljače prošle godine do danas, igrali su šest finala na ATP razini i uzeli tri titule, sve tri na razini 250. Posljednju su osvojili u Bukureštu, u travnju ove godine. Zanimljivo, prvi zajednički trofej stigao je na Futures razini još u prosincu 2016. godine.

Ni jedan ni drugi nikada ranije nisu došli dalje od trećeg kola Grand Slama, a s Pavićem i Arevalom kao parom nikada ranije nisu igrali.

Mjesto, vrijeme

All England Club, London, 12:00

Prvi meč dana na terenu broj 14

Zadnji susret

Nikada do sada ranije međusobno nisu igrali.

Prognoza

Hrvatsko-salvadorska kombinacija bit će favorit u današnjem meču, ali treba biti itekako oprezan zbog ranijih ispadanja drugih hrvatskih predstavnika. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!