Košarka

Litva ostala bez drugih uzastopnih Olimpijskih igara

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Litva ostala bez drugih uzastopnih Olimpijskih igara
Foto: EPA

Košarkaši Portorika posljednji su izborili svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Oni su u zadnjem kvalifikacijskom turniru porazili Litvu...

Nakon što su prvi puta u povijesti preskočili Olimpijske igre u Tokiju, košarkaši Litve ostat će kod kuće i tijekom natjecanja u Parizu. Trostruki brončani s Olimpijskih igara nisu uspjeli izboriti svoj nastup.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu kvalifikacijskog turnira u San Juanu, Portoriko je iskoristio domaći teren za povratak na Olimpijske igre po prvi puta od 2004. godine. Slavio je rezultatom 79:68.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jose Alvarado s 23 poena i šest skokova, Tremont Waters dodao je 18 koševa, a Jordan Howard 12 poena. Tricu su šutirali 48 posto (12/25), a za dva 54.6 posto (18/33).

Rokas Jokubaitis ubacio je 16 koševa za Litvu, Domantas Sabonis dodao je deset poena i devet skokova. Tricu su Litavci šutirali svega 21.4 posto (6/28).

Portorikancima će ovo biti deseti nastup na Olimpijskim igrama, imaju jedno četvrto mjesto iz 1964. godine, a dobro ih pamtimo i iz Atene 2004. kada su na startu turnira porazili SAD te kasnije stigli do četvrtfinala gdje ih je izbacila Italija. test

Olimpijske kvalifikacije:
Litva - Portoriko 68:79

FOTO: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!