Košarka

Sesar: 'Čestitam mojoj momčadi na odličnom turniru'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Sesar: 'Čestitam mojoj momčadi na odličnom turniru'
Foto: Pixsell

Izbornik Hrvatske Josip Sesar rekao je da je, unatoč porazu od Grčke, ponosan na igrače koji su odigrali odličan turnir. Sada jedva čeka kvalifikacije za Eurobasket...

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar rekao je nakon poraza od Grčke (69:80) u finalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre da je njegova momčad pružila dobar otpor snažnom suparniku i pokazala da je na pravom putu.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čestitam Grčkoj i želim im sve najbolje u Parizu na Olimpijskim igrama. Također želim čestitati mojoj momčadi na odličnom turniru, jako sam ponosan na njih i mislim da smo odigrali dobro. Jedva čekam studeni i kvalifikacijske utakmice za EuroBasket", rekao je Sesar na konferenciji za medije po završetku turnira u pirejskoj Dvorani mira i prijateljstva.

Izbornik je za finale napravio izmjenu u početnom sastavu, počevši utakmicu s Mateom Drežnjakom, a Jaleena Smitha je prebacio na poziciju razigravača, što se pokazalo dobrim potezom, jer je Drežnjak bio drugi strijelac momčadi s 15 koševa koliko je ubacio i Mario Hezonja.

"Odigrao sam jako dobru utakmicu. U početku sam želio donijeti energiju momčadi, onda sam pogodio neke šutove i to je bilo najbolje što sam u tom trenutku mogao učiniti. Učinili smo možda neke pogreške u obrani koje su nas koštale pobjede i trebali smo pogoditi više trica", rekao je Mateo Drežnjak.

Naravno, hrvatska obrana je najviše problema imala u limitiranju Giannisa Antetokounmpa:

"Giannis je iznimno talentiran igrač. Velik je i kad krene u prodor u jednom koraku prijeđe pet metara, tako se čini. Odlučili smo zatvoriti reket, ali on je jedan od najboljih igrača na svijetu i postigao je neke lake koševe s četiri-pet metara. Nismo imali puno sreće s obranom na njemu", rekao je Sesar pa dodatno pojasnio:

"Kad bi god dobio dva metra prostora, on bi ušao prema košu i iznuđivao bacanja. Neću reći ni da je to bio koncepcijski rizik. Mi, jednostavno, nemamo takva tijela da možemo to zatvoriti. Na svim pozicijama imaju puno talenta. Blagoslov je voditi takvu ekipu. Mi smo se držali, mislim da smo igrali dobru utakmicu. Imali smo propadanje u zatvaranju poluvremena i u trećoj četvrtini, gdje smo, možda ishitreno par puta pošli prema košu. Cijelo vrijeme smo se držali na tih deset razlike i nismo dozvolili da se raspadnemo."

Sesar je zaključio da će Grčka biti vrlo opasan takmac u Parizu:

"Ova momčad Grčke može stvarno jako daleko na olimpijskom turniru. Nikako ne volim slaviti poraze, a ne mogu biti ni zadovoljan kad se izgubi, ali mislim da smo pružili jako dobar otpor i da smo pokazali da smo na pravom putu s ovim što radimo."

Giannis Antetokounmpo je proglašen najkorisnijim igračem turnira, a protiv Hrvatske je ubacio 23 koša uz osam skokova i nakon 16 godina ponovno doveo Grke na olimpijski turnir.

"Sretan sam kako smo odigrali ovu utakmicu. Svi smo u posljednja dva tjedna bili iznimno fokusirani i spremni. Znali smo da imamo priliku učiniti nešto što nije napravljeno dosta godina i to pred svojim navijačima. Nije bilo bitno protiv koga igramo, razmišljali smo samo o svojoj igri i uspjeli smo osvojiti ulaznicu za Pariz", rekao je najbolji grčki košarkaš.

"Ovo je veliki pothvat za našu zemlju, za našu reprezentaciju, za košarku. Dva tjedna smo bili posvećeni svom cilju i sretan sam što je ovako završilo. Sad imamo još dosta posla do početka Olimpijskih igara. Ponosan sam na igrače. Prihvatili su od prvog dana našu filozofiju i uspjeli smo pred našim navijačima izvaditi vizu za Pariz", rekao je izbornik Vasilis Spanoulistest

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, završna faza

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, kvalifikacije, završna faza

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!