Tenis

Sinner u reprizi finala Australian Opena traži polufinale Wimbledona

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Sinner u reprizi finala Australian Opena traži polufinale Wimbledona
Foto: EPA

Jannik Sinner u četvrtfinalu Wimbledona igrat će protiv Danila Medvjedeva, u reprizi finala ovogodišnjeg Australian Opena. Protivnika je saznao i Carlos Alcaraz, a to je Tommy Paul...

Jannik Sinner i Danil Medvjedev te Carlos Alcaraz i Tommy Paul čine četvrtfinalne parove u gornjem dijelu wimbledonskog ždrijeba turnira tenisača,

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi tenisač svijeta Jannik Sinner svladao je Amerikanca Bena Sheltona sa 6:2, 6:4, 7:6 za dva sata i devet minuta igre i treću godinu zaredom izborio plasman u četvrtfinale Wimbledona.

Za razliku od njega, Rus Danil Medvjedev nije se stigao ni oznojiti za svoje drugo uzastopno četvrtfinale u All England Clubu, jer je Grigor Dimitrov u šestom gemu proklizao i ozlijedio prepone.

Zadržao se na terenu još dva gema, a kod vodstva Medvjedeva 5:3 zaključio da nema što tražiti u ovom dvoboju te da samo može pogoršati ozljedu.

Medvjedev i Sinner srest će se po 12. put. Zanimljivo, to će im biti prvi dvoboj na bilo kojoj drugoj podlozi osim tvrde. Rus je bio nadmoćan u prvih šest mečeva i svih šest puta izlazio kao pobjednik, ali je Sinner slavio u njihovih posljednjih pet obračuna, uključujući i pobjedu u pet setova u finalu ovogodišnjeg Australian Opena, kad je Rus propustio prednost od dva seta.

Branitelj wimbledonskog naslova Carlos Alcaraz je u četiri seta (6:3, 6:4, 1:6, 7:5) svladao Francuza Uga Humberta, a suparnik za polufinale bit će mu Amerikanac Tommy Paul koji je opravdao ulogu favorita u srazu sa Španjolcem Robertom Bautistom Agutom i svladao ga sa 6:2, 7:6, 6:2.

Paulu će ovo bit tek drugo četvrtfinale na Grand Slam turnirima, a prvo nakon što je prošle godine stigao do polufinala Australian Opena.

Protiv Alcaraza je bio uspješan na tvrdoj podlozi i dvije godine zaredom (2022., 2023.) ga pobijedivao na kanadskom Masters 1000 turniru, dok je Španjolac bio uspješniji na Mastersima u Miamiju i Cincinnatiju (2023.). test

Wimbledon:
Jannik Sinner - Ben Shelton 6:2, 6:4, 7:6 (9)
Danil Medvjedev - Grigor Dimitrov 5:3, predaja
Tommy Paul - Roberto Bautista Agut 6:2, 7:6 (3), 6:2
Carlos Alcaraz - Ugo Humbert 6:3, 6:4, 1:6, 7:5

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!