Rukomet

Juniori upisali pobjedu i poraz uoči Europskog prvenstva

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Juniori upisali pobjedu i poraz uoči Europskog prvenstva

Hrvatska muška juniorska reprezentacija odigrala je još dvije prijateljske utakmice uoči odlaska na Europsko prvenstvo. Prvo je izgubila od Slovenije, a zatim svladala kinesku pokrajinu Jiangsu...

Hrvatska juniorska reprezentacija polako privodi kraju pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 10. do 21. srpnja održava u Celju.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je u prvoj fazi priprema pobijedila Mađarsku u gostim 27:29, a zatim i Sloveniju u Ivanić Gradu, prije dva dana odigrala je uzvratni prijateljski susret sa Slovenijom i doživjela poraz 36:23, a danas je pobijedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24.

Susret u Celju protekao je u dominaciji domaćina. Slovenija je nakon desetak minuta igre sjajnom obranom i još boljim napadom povela 9:3. I do predaha uspjela povećati prednost na golemih devet razlike (17:8). U nastavku je ta prednost postala dvocifrena. Hrvatska nije mogla odgovoriti na agresivan pristup domaćina, ali je neke stvari i sakrila jer je dio austrijskih trenera pratio susret.

Jučer je pak u Ivanić Gradu, gdje obavlja završne pripreme, uvjerljivo pobijedila kinesku pokrajinu Jiangsu 37:24. To je ekipa koju vodi hrvatski stručnjak Nenad Zvonarek. Već nakon prvoga dijela Hrvatska je imala osam pogodaka viška (19:11).

U drugom dijelu ta je prednost samo rasla do konačnih 37:24. Sa šest pogodaka najučinkovitiji bio je Marko Bajan. Četiri je dao Aleksandar Čaprić. Kod Kineza, najbolji Kai Wang Qiang s osam pogodaka.

Nakon susreta, izbornik Boris Dvoršek objavio je konačni popis igrača za europsku smotru. Na nju neće ići Leon Rušnjak, Tonći Ivanišević i Jakov Celegin. Evo naše selekcije za Europsko prvenstvo:

TIN HERCEG – RK TRIMO TREBNJE
TONI MATOŠEVIĆ – RK JERUZALEM ORMOŽ
NIKOLA KAHLINA – RK MAKSIMIR PASTELA
FRAN ZOVAK – RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI
MARKO BAJAN – RK POREČ
NIKO FRANKOVIĆ – RK ZAGREB
ALEKSANDAR ČAPRIĆ – MRK SESVETE
MATIJA BAJER – GRK VARAŽDIN 1930
TIAN BOROVEC – GRK VARAŽDIN 1930
MARTIN TOMŠIĆ – RK DUBRAVA
VITO GLIVETIĆ – RK RUDAR RUDE
NIKOLA IVANKOVIĆ – RK POREČ
GABRIJEL BARTOLIĆ – RK RUDAR RUDE
PETAR KRUPIĆ – RK POREČ
MAKSIMILIJAN MOLC – RK ZAGREB
MARKO TKALEC – RK DUBRAVA
LUKA MALINARICH – RK POREĆ
TIN VRBANEC – GRK VARAŽDIN 1930
MARKO MAĐERIĆ – RK MAKSIMIR PASTELA

Hrvatska prvi susret na Europskom prvenstvu igra u srijedu 10. srpnja u 16:40 sati protiv Austrije. Dan poslije, već u 12:00 sati čeka ih susret protiv Sjeverne Makedonije. Prvi krug završava susretom s Crnom Gorom 13. srpnja u 16.40. Sve susrete naši mladi rukometaši igraju u dvorani Zlatorog. test

Autor: HRS.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!