Tenis

Musetti izbacio francuskog lucky losera i prošao u četvrtfinale Wimbledona

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.07.2024.
Musetti izbacio francuskog lucky losera i prošao u četvrtfinale Wimbledona
Foto: EPA

Talijan Lorenzo Musetti prošao je u četvrtfinale Wimbledona. Musetti je u osmini finala bio bolji od Giovannija Mpetshi Perricarda u četiri seta...

Današnji program u Wimbledonu otvorili su Lorenzo Musetti i Giovanni Mpetshi Perricard, Francuz koji je u glavni ždrijeb ušao kao lucky loser.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Musetti ipak ima puno više iskustva u igranju na ovoj razini i to se osjetilo tijekom meča, posebno nakon prvog seta koji je još otišao na stranu Francuza.

U tom prvom setu viđena je tek jedna break prilika i to u sedmom gemu kada je Mpetshi Perricard došao do prve break lopte, odmah ju je iskoristio i do kraja seta zadržao stečenu prednost.

Bila je to ujedno i jedina break lopta Mpetshija Perricarda u cijelom meču, u naredna tri seta Musetti je dominirao, posebno u trećem i četvrtom setu u kojima je Francuz vidno pao.

Drugi set riješen je jednim breakom, a u trećem i četvrtom Musetti je po dva puta uzimao servis protivniku i prošao je dalje bez većih problema.

Musetti je vrlo malo toga poklonio, imao je tek osam neprisiljenih pogrešaka, a Mpetshi Perricard s druge strane čak 42.

U četvrtfinalu Musetti će igrati protiv Taylora Fritza ili Alexandera Zverevatest

Wimbledon, osmina finala:
Lorenzo Musetti (Italija, 25) - Giovanni Mpetshi Perricard (Francuska, LL) 4:6, 6:3, 6:3, 6:2

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!