Ostali sportovi

CRO Race ove godine vozit će se početkom listopada, dolaze najveći timovi

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 09.07.2024.
CRO Race ove godine vozit će se početkom listopada, dolaze najveći timovi

Hrvatska se priprema za jedan od najuzbudljivijih sportskih događaja godine - deveto izdanje CRO Race biciklističke utrke, koje će se ove godine održati od 1. do 6. listopada. Dolazak već najavili najviše rangirani svjetski biciklistički timovi...

Deveto izdanje poznate biciklističke utrke CRO Race održat će se od 1. do 6. listopada i kroz gotovo tisuću kilometara u šest dana obići će brojne krajeve Hrvatske. Po prvi put utrka će startati u Vodicama, a cilj je tradicionalno u Zagrebu. Posebnost ovog događaja je da spaja vrhunski svjetski biciklizam te promovira Hrvatsku u svijetu na najbolji mogući način. Tako će se i ove godine CRO Race prenositi uživo na HRT-u, Eurosportu i u čak 130 zemalja svijeta, a uz napete kadrove biciklističkih okršaja, gledatelji će uživati u bogatim prirodnim i kulturnim ljepotama od Dalmacije, Istre, Gorskog Kotara, Like do kontinentalne Hrvatske.

Svoje je sudjelovanje već najavilo šest biciklističkih timova najveće svjetske kategorije UCI WorldTeams: Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull - BORA - hansgrohe, Team dsm-firmenich PostNL, Team Jayco Alula i UAE Team Emirates. Uz njih će nastupiti i osam klubova UCI ProTeams kategorije te četiri UCI Continental tima. Svi će se natjecatelji boriti za isti cilj, crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, no isto tako svi imaju priliku titulu najboljeg biciklista po bodovnom poretku (plava majica) i poretku brdskih ciljeva (zelena majica) te najbolji mladi vozač do 23 godine (bijela majica) i najbolja ekipa.

"Prije devet godina bili smo vođeni entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu ovako veliku međunarodnu sportsku manifestaciju. Danas mogu ponosno reći da CRO Race predstavlja veliki i značajni projekt kako u sportskom, tako i u turističkom segmentu. I želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo ovakav vrhunski sportski događaj, kao i nevjerojatne ljepote naše zemlje. Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri", istaknuo je organizator utrke Vladimir Miholjević te dodao: "Posebno sam ponosan na KIDS CRO Race koji smo osmislili s ciljem da potaknemo djecu na rekreaciju i sport od najranije dobi. I ove godine očekujemo do petstotinjak djece od 9 do 12 godina, koji će se natjecati na virtualnim trenažerima u gradovima koje obuhvaćaju etape CRO Race utrke."

Uz natjecateljski dio, u sklopu KIDS CRO Race utrke djeca uče i o sudjelovanju i pravilnom ponašanju u prometu. Prijaviti se mogu djevojčice i dječaci od devet do dvanaest godina u gradovima domaćinima i ciljevima utrke, a finale održat će se na kraju posljednje etape u Zagrebu gdje su pobjednici KIDS CRO Race utrke proglašeni zajedno s pobjednicima CRO Race utrke. test

FOTO: Sport-IT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!