Copa America 2024, nokaut faza, polufinale, 10.07.2024, 02:00 h
Argentina
Argentina 2:0 Kanada

Argentina se poigrala s Kanadom i izborila jubilarno 30. finale Copa Americe

Mario Borko • srijeda, 10.07.2024.
Argentina se poigrala s Kanadom i izborila jubilarno 30. finale Copa Americe
Foto: EPA

U noći s utorka na srijedu u prvom polufinalu Copa Americe, Argentina je pogocima Messija i Alvareza pobijedila Kanadu i došla na korak do obrane naslova...

Noćas je pred više od 80 tisuća ljudi u New Yorku odigrano prvo polufinale Copa Americe. Branitelj naslova Argentina bez većih se problema obračunala s Kanadom. Završilo je 2:0, a pogotke su postigli Lionel Messi i Julian Alvarez.

Igraj na utakmice Copa Americe na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gaučosi su vrlo brzo došli do dva gola prednosti, a Kanada je tek dva puta zaprijetila vratima Emiliana Martineza. Jedan od najboljih igrača u povijesti bio je vrlo raspoložen, a prvu je priliku imao u 12. minuti, ali njegov udarac s vrha 16 metara završio je tik uz desnu vratnicu.

U 22. minuti Argentina je povela. Rodrigo de Paul sjajno je primijetio ogroman prostor koji je ostavila obrana Kanade, a Alvarez je još bolje utrčao i odlično završio akciju za vodstvo. Do kraja poluvremena Angel Di Maria i Messi imali su prilike za povećanje prednosti, ali su bili zamalo neprecizni.

Kanada je mogla izjednačiti u posljednjim sekundama prvog djela, ali Jonathan David iz blizine nije uspio savladati dobro postavljenog Martineza. Gaučosi su već u 50. minuti otišli na, pokazalo se, nedostižnu prednost. Messi je započeo akciju, Enzo Fernandez je pucao, a osmerostruki osvajač Zlatne lopte je ciljano skrenuo loptu i tako prevario Maxima Crépeau na golu.

Messi je stigao do 109. gola u reprezentativnom dresu u 186. nastupu, 15. na Copi u 39. utakmici i drugog na ovogodišnjem 48. izdanju. Prvi je postigao na startu, isto protiv Kanade.

Alvarez je u 60. mogao zabiti još jedan gol, a Lionel Scaloni je poslije 70. minute odlučio odmoriti neke od glavnih igrača. Kanada je do kraja imala još jednu, svoju najbolju, priliku nakon greške argentinske obrane, ali Tani Oluwaseyi je iz dobre pozicije pucao ravno u Martineza.

Argentina je tako identičnim rezultatom i golovima istih igrača kao i u prvom kolu skupine ušla u svoje jubilarno 30. finale Cope, a u noći s nedjelje na ponedjeljak igrat će za rekordni 16. naslov. Protivnik će joj biti Kolumbija ili Urugvaj koji također trenutno ima 15 naslova pobjednika Copa Americe.

U Messijevoj eri ovo je sedmi nastup Gaučosa na Copa Americi i peto finale. Osvojen je samo jedan naslov prije tri godine, a jedini puta Argentina je prije polufinala zaustavljena 2011. na domaćem terenu. test

Copa America, polufinale:
Argentina - Kanada 2:0

FOTO:EPA/ERIK S. LESSER

Copa America 2024, nokaut faza

polufinale

Argentina2:0Kanada
Urugvaj0:1Kolumbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

polufinale

Argentina2:0Kanada
Urugvaj0:1Kolumbija

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!