Tenis

Đoković do 49. polufinala Grand Slama u karijeri stigao bez borbe!

Mario Borko • srijeda, 10.07.2024.
Đoković do 49. polufinala Grand Slama u karijeri stigao bez borbe!
Foto: EPA

Srpski tenisač igrat će šesti put zaredom u polufinalu Wimbledona. Sedmerostruki osvajač trebao je danas imati meč četvrtfinala protiv Alexa De Minaura, ali Australac je predao zbog ozljede...

Australski tenisač Alex De Minaur do osmine finala Wimbledona došao je tako što mu je Lucas Pouille predao meč trećeg gola bez borbe, a sada je deveti tenisač svijeta isto omogućio Novaku Đokoviću.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

De Minaur je prvi puta u karijeri stigao do četvrtfinala u All England Clubu, ali pri meč lopti u dvoboju s Arthurom Flisom ozlijedio je kuk. Prema prvim najavama trebao je biti spreman, ali izgleda je ozljeda ipak teže prirode i Australac je bio primoran predati meč za polufinale.

Đoković je tako postao treći polufinalist pridruživši se Carlosu Alcarazu i Daniilu Medvedevu. Bit će to 49. polufinale na Grand Slamu za srpskog tenisača. Trenutni omjer u toj fazi mu je 37-11, a Đoković je u lovu na 25. Grand Slam naslov i osmi naslov u Wimbledonu.

S time bi se po broju titula u All England Clubu izjednačio s Rogerom Federerom. Drugi tenisač svijeta je prije mjesec dana bio podvrgnut operaciji koljena zbog koje je njegov nastup bio upitan, a sada je ušao u najbolji četiri.

Odmor će mu sigurno dobro doći i u meč protiv Lorenza Musettija ili Taylora Fritza ući će kao favorit. test

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!