Tenis

Arevalo i Pavić nakon velike drame ostali bez polufinala Wimbledona

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Arevalo i Pavić nakon velike drame ostali bez polufinala Wimbledona
Foto: Mario Strmotić/HINA

Mate Pavić nije uspio izboriti polufinale Wimbledona s Marcelom Arevalom. Njih dvojica poražena su u tri seta od Harrija Heliovaare i Henryja Pattena...

Hrvatski teniski reprezentativac Mate Pavić i Salvadorac Marcelo Arevalo nisu uspjeli izboriti mjesto u polufinalu Wimbledonu, nakon što su ih u dvoboju četvrtfinala nadigrali Finac Harri Heliovaara i Britanac Henry Patten pobijedivši s 4:6, 7:6, 7:6 (10:7) u meču koji je trajao dva sata i 23 minute.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pavić i Arevalo su opasno živjeli u prvom setu dvoboja s finsko-britanskom kombinacijom, jer su Heliovaara i Patten u četvrtom gemu imali tri prilike za break te još dvije kad su pobjednici Roland Garrosa servirali za osvajanje prve dionice.

Upravo su te spašene break lopte napravile razliku u prvom setu, jer su Pavić i Arevalo u sedmom gemu iskoristili svoju jedinu priliku za oduzimanje servisa.

Ono što Heliovaara i Patten nisu uspjeli napraviti u prvoj dionici, učinili su u osmom gemu drugog seta te 'breakom' poveli s 5:3.

Imali su i tri povezane set lopte (40-0), da bi hrvatsko-salvadorski par nizom od pet poena vratio zaostatak. Odluka o kraju ili nastavku meča pala je u tie-breaku, u kojem je finsko-britanski par poveo s 5:2, a Pavić i Arevalo se uspjeli približiti na 5:6.

No, Heliovaara i Patten nisu ponovili pogrešku iz devetog gema već su iskoristili petu set-loptu i odveli meč u treći set.

U njemu su prvi do prilike za break došli Pavić i Arevalo kod vodstva 2:1, ali ih je promašeni bekend ostavio bez realizacije. Heliovaara i Patten su svoju priliku imali u sedmom gemu, ali su ih suparnici natjerali na pogrešku.

To su bile jedine break lopte u trećem setu te su tenisači ušli u odlučujući tie-break, u kojem je za plasman u polufinale bilo potrebno osvojiti najmanje deset poena.

Heliovaara i Patten su nakon promašenog voleja Arevala došli do prednosti od 4:2, ali su pariški pobjednici odgovorili osvajanjem četiri poena zaredom i došli do vodstva 6:4.

No, ni njihova prednost nije dugo potrajala, jer je uslijedila serija od pet poena njihovih suparnika, kojom su Heliovaara i Patten došli do tri meč-lopte.

Arevalo je prvu spasio servisom, ali na drugu je Heliovaara odigrao odlično na mreži i osigurao pobjedu finsko-britanskom dvojcu.

Za obojicu tenisača ovo je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima u karijeri, jer 35-godišnji Finac nikada nije došao dalje od četvrtfinala, dok je za 28-godišnjeg ljevorukog Britanca dosadašnji najbolji rezultat bila osmina finala.

Pavić i Arevalo su tako izgubili priliku postati prvim parom od 2013. i američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana koji bi spojio naslove u Roland Garrosu i Wimbledonu.  test

Wimbledon, četvrtfinale:
Heliovaara/Patten - Arevalo/Pavić 4:6, 7:6 (5), 7:6 (7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!