Nogomet

Argentina će večeras saznati protivnika u finalu Copa Americe

Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Argentina će večeras saznati protivnika u finalu Copa Americe
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu drugo polufinale Copa Americe, a u njemu će igrati Urugvaj i Kolumbija. Kolumbijci za poraz ne znaju više od dvije godine, a nadaju se da će se tako nastaviti...

Nakon što je Argentina izbacila Kanadu, u noći sa srijede na četvrtak saznat ćemo i drugog finalista Copa Americe. U Charlotti, na Bank of America stadionu, od 2 sata po hrvatskom vremenu, igraju reprezentacije Kolumbije i Urugvaja. Njihov dvoboj sudit će Meksikanac Cesar Arturo Ramos.

Igraj na Urugvaj - Kolumbija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kolumbija je grupnu fazu otvorila pobjedom protiv Paragvaja, s 2:1, a nakon toga je nešto lakše došla do pobjede protiv Kostarike (3:0). U zadnjem kolu skupine remizirala je s Brazilom (1:1), da bi u četvrtfinalu odigrala sjajnu utakmicu i visoko slavila protiv Paname kojoj je "utrpala" pet golova. Pet različitih igrača upisalo se u strijelce.

Kolumbijci igraju zaista sjajno više od dvije godine, a zadnji poraz doživjeli su početkom veljače 2022. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv potencijalnog protivnika u finalu - Argentine. Otada pa do danas zaredali su s 27 utakmica bez poraza. Time su izjednačili vlastiti rekord neporaženosti i večeras ga imaju šansu nadmašiti.

S druge strane, Urugvajci su zadnji poraz imali u prijateljskom dvoboju protiv Obale Bjelokosti, u ožujku ove godine, ali s obzirom na dobar plasman ovdje, to se vrlo lako zaboravi. Za sada je upisala sve četiri pobjede, a posebno dramatično bilo je u četvrtfinalnom dvoboju.

Prvo je u skupini nadigrao Panamu s 3:1, nakon toga "razbio" Boliviju s 5:0, da bi u zadnjem kolu s 0:1 bio bolji od domaćina turnira, SAD-a. Četvrtfinale je donijelo uvijek velikog favorita za osvajanje, Brazil. Nije bilo golova u regularnom vremenu, a od 74. minute igrali su bez isključenog Nahitana Nandeza.

Dramatično je bilo izvođenje penala Eder Militao i Douglas Luiz promašili su za Brazil u prvoj i trećoj seriji, a Jose Maria Gimenez za Urugvajce u četvrtoj, ali njegovi suigrači uspješno su zaključili posao.

Kolumbija je kroz povijest jednom osvojila Copa Americu, bilo je to 2001. godine. Još je jednom igrala finale, a čak pet puta završila je na trećem mjestu. S druge strane, Urugvaj je čak 15 puta osvajao ovo natjecanje, ali većinu u sada već davnim vremenima. Još šest puta igrao je finale, a devet puta završio na trećem mjestu.

Što su rekli

Nestor Lorenzo, izbornik Kolumbije: "Ne znam radi li se o dvije najbolje reprezentacije, ali znam da se radi o dvije ekipe koje su igrale jako dobar nogomet, dvije momčadi koje nisu pasivne i koje traže pogodak. Bit će jako dobra utakmica. Početna postava je dobra, naravno da morate preuzeti odgovornost u dobrom trenutku. Svi smo u odličnom stanju i svi su spremni igrati."

Marcelo Bielsa, izbornik Urugvaja: Kolumbija nam je veliki rival, u velikom je pozitivnom nizu i ima znanja među igračima i izbornikom. Naravno, igranje protiv Brazila može se vidjeti na samo jedan način, kao najteže moguće. To je reprezentacija koja ima snažne igrače, dobar sistem igre i određen stil."

Mjesto, vrijeme, suci

Bank of America Stadium, Charlotte, 02:00 po hrvatskom vremenu

Sudac: Cesar Arturo Ramos (Meksiko)

Nedostaju

Urugvaj: Nandez (crveni karton), Araujo (ozljeda)

Kolumbija: Lucumi (pod upitnikom)

Zadnji susret

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, polovicom listopada prošle godine, Kolumbija je bila domaćin, a dvoboj je završio bez pobjednika (2:2).

Prognoza

Trebao bi to biti jako dobar dvoboj, obje momčadi trebali bi postići barem po pogodak, a kao pobjednik izaći Kolumbija. test

FOTO: EPA/LESLIE PLAZA JOHNSON

Copa America 2024, nokaut faza

polufinale

Argentina2:0Kanada
Urugvaj0:1Kolumbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Copa America 2024, nokaut faza

polufinale

Argentina2:0Kanada
Urugvaj0:1Kolumbija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!