Tenis

Donna Vekić saznala potencijalne protivnice u finalu Wimbledona

Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Donna Vekić saznala potencijalne protivnice u finalu Wimbledona
Foto: EPA

Danas su odigrana preostala dva četvrtfinala Wimbledona u konkurenciji tenisačica, a do pobjeda su stigle Barbora Krejčikova i Jelena Ribakina...

Nakon pobjede Donne Vekić i plasmana u polufinale Wimbledona, sa zanimanjem smo pratili i današnje četvrtfinalne mečeve ženske konkurencije s obzirom na potencijalnu protivnicu u samom finalu.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva je do polufinala stigla Barbora Krejčikova koja je u dva seta izbacila Jelenu Ostapenko. Češka tenisačica svladala je latvijsku suparnicu sa 6:4, 7:6 nakon jednog sata i 42 minute provedene na terenu.

Krejčikova je osvojila Roland-Garros 2021. godine, a prije i poslije toga nikada nije došla dalje od četvrtfinala nekog Grand Slama. Danas je izborila prvo polufinale Wimbledona, a do sada je najdalje došla do osmine finala.

Za finale će igrati protiv Jelene Ribakine koja je trebala nešto manje vremena protiv Ukrajinke Eline Svitoline. Kazahstanka je slavila sa 6:3, 6:2 nakon jednog sata i dvije minute provedene na terenu.

Ribakina je osvojila Wimbledon 2022. godine kada je u finalu svladala Ons Jabeur u tri seta, dok je 2023. igrala finale Australian Opena gdje je izgubila od Arine Sabalenke.

Vekić je dva puta u karijeri igrala protiv Ribakine, a svaka ima po jednu pobjedu, dok protiv Krejčikove nikada nije igrala. Međutim, to potencijalno finale još uvijek je jako daleko. Prvo slijedi polufinale protiv Jasmine Paolinitest

Wimbledon, četvrtfinale:
Barbora Krejčikova - Jelena Ostapenko 6:4, 7:6
Jelena Ribakina - Elina Svitolina 6:3, 6:2

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!