Vodeni sportovi

Tri medalje i svjetski rekord za Mirelu Kardašević

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Tri medalje i svjetski rekord za Mirelu Kardašević

Odličan rezultat ostvarila je Mirela Kardašević na CMAS Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Osvojila je tri medalje i postavila novi svjetski rekord...

Hrvatska reprezentativka u ronjenju na dah Mirela Kardašević osvojila je tri medalje i postavila novi svjetski rekord na CMAS Svjetskom prvenstvu u bazenu kojem je domaćin bio Beograd od 4. do 10. srpnja.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na natjecanju na kojem je sudjelovalo preko 150 sportaša iz više od 40 zemalja, Mirela Kardašević je postala najuspješnijom sportašicom, osvojivši zlatnu medalju u dinamici s monoperajom postatavivši i novi svjetski rekord (282 metra) te srebrne medalje u dinamici s bifin perajama (260 metara) i u dinamici bez peraja (209 metara).

"Vrlo sam zadovoljna rezultatima, jer su sva tri moji najbolji rezultati do sada. Nadala sam se možda malo boljem rezultatu u prve dvije discipline, no s obzirom da se nisam dvije godine natjecala na Svjetskom prvenstvu, moram biti skromna i zahvalna na ovom što sam uspjela postići, pogotovo zadnji dan kada je stres bio najveći i samu sebe sam iznenadila ovim rekordom", istaknula je.

Osvrnula se 37-godišnja Zagrepčanka i na okolnosti izvan bazena koje su utjecale na nju.

"Uz sve poteškoće i stres koje smo prolazili moji kolege i ja zadnja dva-tri mjeseca zbog suspenzije, postići ove rezultate je velika stvar i pokazuje još jednom da je Hrvatska među najjačim zemljama svijeta u ronjenju na dah. Sve to dugujemo našem treneru Ivanu Drvišu, koji nas je uspio održati motiviranima unatoč brojnim preprekama i zahvaljujući njemu ponovno smo ostvarili vrhunske rezultate."

Podsjetimo, Mirela Kardašević i još devet vrhunskih sportaša i trenera nedavno su suspendirani od strane Hrvatskog ronilačkog saveza. Ova odluka je izazvala kontroverze u sportskoj zajednici, a Inicijativa Apnea S.O.S. 2021, koju čine hrvatski reprezentativci i treneri ronilačkih sportova, javno je izrazila nezadovoljstvo zbog tog poteza saveza.

Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu nastupili su i Vanja Peleš, koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici bez peraja (216 metara), te Goran Čolak, koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici s monoperajom (285 metara).

Postignutim rezultatima hrvatski predstavnici kvalificirali su se za Svjetske igre u Kini iduće godine. Svjetske igre će biti održane od 7. do 17. kolovoza 2025. u Chengduu, a po prvi put će uključivati ronjenje na dah kao dio sportskog programa. Natjecanja će biti pod pokroviteljstvom CMAS-a, krovne svjetske federacije za sportsko ronjenje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Vodeni sportoviOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!