Rukomet

U-20: Poraz hrvatskih rukometaša na otvaranju Eura

Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
U-20: Poraz hrvatskih rukometaša na otvaranju Eura

Na otvaranju Europskog prvenstva do 20 godina poraz je upisala hrvatska rukometna reprezentacija. Bolji su bili vršnjaci iz Austrije...

Hrvatska rukometna reprezentacija do 20 godina upisala je poraz na otvaranju Europskog prvenstva koje se igra u Celju. Austrija je odigrala puno bolju utakmicu i zasluženo slavila rezultatom 27:23.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrijanci su poveli s 0:1, a Hrvatska uzvratila s tri uzastopna pogotka. Međutim, ostatak prvog poluvremena pripao je hrvatskom protivniku koji je ubrzo preuzeo prednost.

Kako je odmicalo prvo poluvrijeme, Austrija je imala sve višu prednost, a s četiri uzastopna pogotka na odmor je otišla s pet pogodaka prednosti (15:10).

Drugo poluvrijeme nije donijelo značajniju rezultatsku promjenu. Hrvatska se nije uspjela spustiti ispod tri pogotka zaostatka, a Austrijanci iskontrolirali dvoboj sve do kraja.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Clemens Meleschnig sa šest pogodaka, dok su po četiri gola dodali Felix Bernkop-Scnürch i Gabriel Kofler.

Hrvatsku je predvodio Aleksandar Čaprić sa šest golova, tri pogotka postigli su: Marko Bajan, Fran Zovak i Marko Tkalec.

Našim rukometašima već u četvrtak slijedi utakmica protiv Sjeverne Makedonije, dok će u subotu igrati protiv Crne Gore. test

U-20 Europsko prvenstvo:
Hrvatska - Austrija 23:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!