Košarka

Američka reprezentacija u Parizu bez zvijezde LA Clippersa

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 10.07.2024.
Američka reprezentacija u Parizu bez zvijezde LA Clippersa
Foto: EPA

Američki košarkaš Kawhi Leonard ipak neće nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Umjesto njega u momčad bi trebao ući Derrick White...

Vodstvo američke košarkaške reprezentacije potvrdilo je kako na Olimpijskim igrama u Parizu neće nastupiti Kawhi Leonard, zvijezda Los Angeles Clippersa.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Leonard se s ostatkom reprezentacije normalno pripremao za nadolazeće pariške Igre, ali su čelnici reprezentacije, u dogovoru s njegovim klubom LA Clippers, odlučili da je pametnija odluka ne umarati Leonarda koji u ovom trenutku "ne može dati sto posto na parketu".

Brojne ozljede imao je Leonard proteklih godina, premda je prošle odigrao 68 utakmica. No, kronična ozljeda i upala koljena bila je problem tijekom doigravanja u kojem je Leonard češće pauzirao nego li je igrao, a njegova je momčad ispala od budućeg finalista Dallasa.

Zato je odlučeno kako će Leonard biti pošteđen nastupa na Igrama, već može nastaviti pripremu kako bi potpuno spreman dočekao novu NBA sezonu. Još nije službeno potvrđeno, ali svi američki mediji navode kako bi ga u sastavu trebao zamijeniti igrač prvaka Bostona Derrick White.

Na Olimpijskim igrama američka reprezentacija se nalazi u skupini sa Srbijom, Portorikom i Južnim Sudanom. test

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!