Tenis

Donna Vekić u borbi za finale Wimbledona!

Petar Jenjić • četvrtak, 11.07.2024.
Donna Vekić u borbi za finale Wimbledona!
Foto: EPA

Donna Vekić danas igra polufinale Wimbledona protiv Jasmine Paolini. Svoje prvo veliko Grand Slam finale tražit će protiv Talijanke koja je nešto odmornija stigla do ove faze natjecanja...

Stigao je dan polufinala Wimbledona, a prvi put od Mirjane Lučić Baroni imamo hrvatsku tenisačicu u toj fazi Grand Slam turnira. Donna Vekić odlično je iskoristila povoljniji ždrijeb i došla na korak do velikog finala u All England Clubu. Jasno, neće joj biti nimalo lagano.

Igraj na Paolini - Vekić na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska tenisačica nastup na Wimbledonu otvorila je protiv Kineskinje Xiyu Wang protiv koje je okrenula zaostatak u setovima i slavila sa 3:6, 6:3, 6:4. Drugo kolo donijelo je lakšu pobjedu protiv Erike Andrejeve, a kako će se kasnije pokazati i jedinu u dva seta. Bilo je 6:2, 6:3.

Treće kolo donijelo je veliku, trosatnu borbu protiv Dajane Jastremske i pobjedu 7:6, 6:7, 6:1. Osmina finala protiv Paule Badose trajala je praktički cijeli dan zbog problema s vremenom, ali kao pobjednica je izašla Osječanka koja je pobijedila sa 6:2, 1:6, 6:4. Četvrtfinale je donijelo meč protiv velikog iznenađenja, Lulu Sun.

Novozelanđanka hrvatskih korijena dobila je prvi set sa 7:5, hrvatska tenisačica izborila poravnanje s tijesnih 6:4, da bi u trećem setu potpuno dominirala i slavila sa 6:1. Nikada ranije Vekić nije igrala polufinale Grand Slama, dok je dva puta dolazila do četvrtfinala, po jednom na US Openu i Australian Openu.

Na drugoj strani mreže danas će joj stajati Jasmine Paolini koja na terenu nije provela toliko puno vremena kao njena protivnica, a u samo jednom meču je igrala treći set. Prvo je sa 7:5, 6:3 svladala Saru Sorribes Tormo, a nakon toga sa 7:6, 6:2 i Belgijku Greet Minnen.

Protiv Biance Andreescu slavila je sa 7:6, 6:1, a Madison Keys, predala joj je meč u trećem setu kod rezultata 5:5. U četvrtfinalu je praktički glatko slavila protiv Emme Navarro sa 6:2, 6:1 i u odličnom raspoloženju dočekuje današnje polufinale. Sedma tenisačica svijeta ove je sezone igrala finale Roland-Garrosa, ali preko Ige Swiatek nije išlo.

Zanimljivo, do ove godine nikada nije prošla dalje od prvog kola Wimbledona, ali izgleda da je sada pronašla dobitnu kombinaciju. Protiv Vekić je igrala u tri navrata i upisala dvije pobjede. Zadnja je stigla prošlog ljeta na WTA turniru u Montrealu kada je slavila sa 7:6, 6:2.

Prije toga slavila je u kvalifikacijama za Masters u Cincinnatiju (7:6, 6:2), dok je Vekić slavila na WTA turniru u Courmayeuru uvjerljivo sa 6:2, 6:0. Prva dva međusobna dvoboja odigrana su još 2021. godine.

Dodajmo i to da u drugom polufinalu igraju Barbora Krejčikova i Jelena Ribakina.

Što su rekle

Donna Vekić, hrvatska tenisačica: "Bilo je teško protiv Sun, igrala je nevjerojatno i gurnula me do krajnjih granica. Ovo je veliki uspjeh za mene jer sam prije tri godine skoro zaključila karijeru nakon problema s formom te kondicijom poslije operacije koljena. U loži je puno ljudi bez kojih ne bi bila ovdje."

Mjesto, vrijeme

Centralni teren, All England Club, 14:30

Zadnji susret

Na otvaranju WTA turnira u Montrealu proteklog ljeta, Paolini je slavila sa 7:6, 6:2.

Prognoza

Paolini je u ulozi blagog favorita danas, ali ni jedna ni druga nisu u polufinalu Wimbledona nezasluženo. Nadamo se Donninoj pobjedi. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!