Nogomet

Amerikanci će za novog izbornika pokušati dovesti Jürgena Kloppa!

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Amerikanci će za novog izbornika pokušati dovesti Jürgena Kloppa!
Foto: EPA

Senzacionalna vijest stiže iz SAD-a. Tamošnja reprezentacija je potpuno podbacila na Copa Americi, ispavši u grupi, a mediji pišu da bi Jurgen Klopp mogao postati nasljednik, smijenjenog Gregga Berhaltera...

Nogomet je sve globalniji sport, a SAD u njemu ima sve veću ulogu. Amerikanci ulažu ogromne novce i njihov je cilj na Svjetskom prvenstvu 2026., na kojem su jedni od domaćina, postići povijesni uspjeh. U Japanu i Južnoj Koreji 2002. zaustavljeni su u četvrtfinalu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ipak, posljednjih godina rezultat ne prati razinu ulaganja, a zadnji u nizu podbačaja dogodio se na Copa Americi kojoj je SAD bio domaćin, u svojevrsnoj probi Svjetskog prvenstva. Amerikanci su ostali iza Paname, a izbornik Gregg Berhalter je nakon turnira smijenjen.

Bivši igrač vodio je reprezentaciju zadnjih šest godina, a sad bi se savez mogao okrenuti strancu. Kroz povijest to je bila praska, a najdublji trag ostavili su Nijemci. Posljednji je bio Jürgen Klinsmann koji je na klupi sjedio pet godina.

Amerikanci su očito procijenili da im je za SP 2026. potrebno veliko trenersko ime i nadaju se da će to biti Jürgen Klopp. Prvi su kontakti već uspostavljeni, ali nema informacija o tome je li Nijemac zainteresiran za tu poziciju.

Jedan od najboljih trenera današnjice napustio je po završetku protekle sezone Liverpool nakon devet godina i odlučio se uzeti odmor od nogometa. Vođenje reprezentacije moglo bi zanimati 57-godišnjaka jer to nije “svakodnevni“ posao, a projekt SAD-a kao domaćina djeluje kao primamljiv izazov. test

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!