Tenis

Vekić u drami punoj suza ostala bez finala Wimbledona

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Vekić u drami punoj suza ostala bez finala Wimbledona
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica ipak nije uspjela izboriti svoje prvo Grand Slam finale u karijeru. Nakon preokreta u tri seta pobijedila ju je Talijanka Jasmine Paolini i ona će u subotu igrati finale u All England Clubu...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić propustila je priliku karijere. Osječanka je u polufinalu Wimbledona imala vodstvo od 1:0 u setovima, ali nije izdržala i na kraju je nakon gotovo tri sata igre sa 6:2, 4:6, 6:7 (8) poražena od sedme nositeljice Jasmine Paolini.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Meč je obilježila velika drama, suze hrvatske tenisačice i sreća koja je u svim najvažnijim trenucima bila na strani Talijanke.

U prvom setu Osječanka je bila vrlo dominantna. Odmah na startu je napravila velik pritisak na servisu talijanske tenisačice, a do breaka prednosti stigla je kod rezultata 2:2. Vekić je dva puta zaredom oduzela servis protivnice, osvojila četiri gema u nizu i za 36 minuta zaključila set sa 6:2.

I u drugom je Donna bila bolja igračica na terenu, ali nije uspijevala slomiti Talijanku. Paolini je na svakom servis gemu bila pod pritiskom, a onda je kod rezultata 4:4 i prednosti 0-15, Vekić promašila čisti smash udarac i nakon toga kao da je nestala s terena. Sedma igračica svijeta osvojila idućih devet od deset poena i sa 6:4 izjednačila rezultat u setovima.

U odlučujućem setu Donna je krenula breakom i činilo se da se vratila u ritam. Povela je s 2:0 i 3:1, a mogla je voditi i uvjerljivije. Talijanka je kod rezultata 3:2 vratila izgubljeno, ali hrvatska tenisačica se već u idućem gemu radi novi break. Paolini na to uzvratila istom mjerom, a Osječanka je djelovala kao da se predala.

Paolini je kao i u drugom setu povela s 5:4. Vekić je nakon suza uspjela izdržati pritisak Talijanke na svom servisu, spasiti meč loptu i vratit se u život. Zaigrala je puno bolje, imala je dvije prilike za break na servisu protivnice, ali ovoga puta Talijanka je bila ta koja je pokazala čelične živce.

Imala je i malo sreće jer je winner hrvatske tenisačice bio predugačak za samo par milimetara. Vekić su ponovno svladale emocije, odlučila je forsirati i poklonila je Paolini i drugu meč loptu. Spasila je i to i nakon drame izborila super tie break.

Tamo je sreća ponovno bila na strani Talijanke. Mreža i milimetri su na svakom ključnom poenu otišli na njenu stranu. Vekić je igrala sjajno, zaradila je svaki poen, ali Paolini je iskoristila prednost prvog servisa u setu, stigla do meč lopte i s 2:6, 6:4, 7:6 (8) izborila finale.

Vekić je već samim ulaskom u polufinale postigla povijesni uspjeh za hrvatski tenis. Od idućeg će se tjedna vratit među 20 najboljih na svijetu i mogla bi do kraja sezone ako nastavi sa sjajnim igrama doći do plasmana karijere.

28-godišnja Talijanka će igrati drugo uzastopno finale Grand Slama. Nakon poraza u finalu Roland-Garrosa od Ige Swiatek sada će imati novu priliku da osvoji svoj prvi naslov na jednom od četiri najveća turnira. test

Wimbledon, polufinale:
Donna Vekić (Hrvatska) – Jasmine Paolini (Italija, 7) 6:2, 4:6, 6:7 (8)

FOTO:EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!