Tenis

Paolini i Vekić u epskom su meču postavile i neke rekorde

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Paolini i Vekić u epskom su meču postavile i neke rekorde
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica nakon tri sata borbe ostala je bez finala Wimbledona. Pobijedila ju je Jasmine Paolini koja će nakon Roland-Garrosa igrati finale i u Londonu. Vekić se nekoliko puta u meču borila s emocijama, a to su prepoznali i navijači koji su je ispratili gromoglasnim pljeskom...

Toliko blizu, a toliko daleko. Kako drugačije opisati polufinali meč Donne Vekić protiv sedme igračice svijeta Jasmine Paolini. Talijanka je slavila nakon dva sata i 51 minute igre s 2:1 u setovima, a to je bio najduži meč u povijesti ženskog polufinala u All England Clubu.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije 15 godina Serena Williams i Elena Dementieva na terenu su provele dvije minute manje. Paolini je s pobjedom postala prva talijanska tenisačica u povijesti koja je ušla u finale Wimbledona i tek peta tenisačica u posljednjih 25 godina koja je nakon finala na Roland-Garrosu isto ponovila i u Londonu.

Paolini je ovo tek četvrti nastup na Wimbledonu, a do sad nikada nije prošla prvo kolo. Još nevjerojatnije djeluje podatak da nova finalistica do ove sezone nikada nije ostvarila pobjedu na travnatoj podlozi na turniru iz WTA serije.

Publika je vrlo otvoreno navijala za Talijanku, ali Vekić se nije dala smesti. Odigrala je fenomenalan meč i na kraju je presudila sreća koja je u ključnim trenucima bila na strani Paolini. Osječanka je nekoliko puta zaplakala tijekom pauza i zaista je dala sve od sebe.

Publika je to na kraju nagradila gromoglasnim pljeskom, a ni strani mediji nisu ostali imuni na prezentaciju najbolje hrvatske tenisačice:

“Kako god ovaj meč završio ostat će zapamćen kao jedan od najboljih u povijesti polufinala Wimbledona. Možda i jedan od najboljih mečeva uopće. Gledamo nevjerojatnu dramu”, bio je jedan od komentara na BBC-u tijekom meča.

Vekić će od idućeg tjedna doći na rub 20 najboljih tenisačica svijeta i približiti se svom rankingu karijere (19. mjesto). Hrvatska tenisačica sa samo 16 godina igrala je svoje prvo WTA finale, prošla je težak put u karijeri i sada s 28 godina polako dolazi tamo gdje su je svi već odavno vidjeli.

Za utjehu, koja joj kada se emocije slegnu neće trebati, ostaju joj ovacije koje je dobila po odlasku s Centralnog terena najveće teniske pozornice na svijetu. test

FOTO:EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!