Rukomet

Sigurdsson: 'U drugom dijelu priprema fokus će biti na taktici, a bilo je jako teško odabrati 14 igrača'

Sportnet, Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Sigurdsson: 'U drugom dijelu priprema fokus će biti na taktici, a bilo je jako teško odabrati 14 igrača'
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija ponovno se okupila i kreće u završne pripreme prije odlaska na Olimpijske igre u Pariz. Pred mikrofon su stali izbornik Sigurdsson i najraspoloženiji pojedinac u susretu s Egiptom, Mario Šoštarić...

Nakon tri dana predaha, hrvatska muška seniorska reprezentacija nastavlja pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Izbornik Dagur Sigurdsson okupio je u Opatiji 18 rukometaša. U glavni grad Francuske ide njih 17, a Ivano Pavlović je kao 18. pozvan da sudjeluje u treningu i bude pri ruci za slučaj ozljede nekog od vanjskih igrača.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U opatijskoj dvorani “Marino Cvetković“ izbornik i stručni stožer brusit će formu za šesti nastup Hrvatske na Olimpijskim igrama. Uz nastavak poboljšanja tjelesne spreme, u turističkoj ljepotici Hrvatske intenzivno će se raditi na igri – njezinom ubrzanju, kvalitetnijem i boljem postavljanju u obrani te analizi suparnika.

Izbornik je objasnio na koji će se način raditi u drugom dijelu pripremam i još jednom istaknuo koliko je teška bila odluka o izboru 14 putnika za igre:

“U drugom dijelu priprema više ćemo se fokusirati na taktiku. Održat ćemo igrače u formi, napraviti neke posljednje treninge i spremiti se za olimpijski turnir. Bilo je jako teško odabrati samo 14 igrača. Odabrao sam one koje mogu igrati u oba smjera. Želio sam da krila igraju dvojku u obrani, ali to smo promijenili. Mihić je odlično odradio pripreme i zato sam se odlučio za njega ispred Jelinića. Utakmice koje su pred nama moramo dobro iskoristiti. Moramo se vratiti u ritam kakav smo imali u Prelogu i za Francusku moramo biti još spremniji nego za Egipat“.

Nakon povratka pred mikrofon je stao i Mario Šoštarić koji je bio najraspoloženiji pojedinac u pobjedi protiv Egipta:

“Imali smo malo pauze za biti s obiteljima. Nismo skroz stali nego smo i trenirali. Svi smo se živi i zdravi vratili u Opatiju i spremni smo za dalje. Moramo nastaviti s radom kao što je to bilo u Prelogu. Prije Olimpijskih igara čeka nas vrlo težak test protiv Francuske da vidimo u kakvoj smo formi. Nadam se da ćemo ostati zdravi i da ćemo u ovom sastavu putovati u Pariz.“

Početkom sljedećeg tjedna reprezentacija će imati još jednu provjeru prije odlaska na olimpijsku smotru. Naime, u Chartresu će 17. srpnja od 18 sati odigrati prijateljski susret s Francuskom. Bit će to prava generalka jer domaćin je branitelj naslova iz Tokija i jedan od glavnih kandidata za novo zlato. Ta bi utakmica trebala izborniku pokazati na čemu još eventualno mora raditi posljednjih tjedan dana.

Paralelno s pripremama, izbornik i stožer odrađivat će i analizu suparnika na Olimpijskim igrama. Mnogi od njih, kao i Hrvatska, već su imali prve prijateljske susrete nakon što su objavili finalne popise za Igre. Ništa se ne prepušta slučaju. Zato je u Opatiji i video analitičar Zoran Čulk.

Kao što je poznato, Hrvatska je u Skupini A olimpijskog turnira s Japanom, Slovenijom, Njemačkom, Švedskom i Španjolskom. Upravo tim redoslijedom će i igrati. Igre otvara susretom sa zemljom izlazećeg Sunca koju je donedavno vodio Dagur Sigurdsson, 27. srpnja od 14 sati.

Dva dana kasnije slijedi okršaj sa Slovenijom u 11 sati. Nakon toga Hrvatsku čeka reprezentacija Njemačke 31. srpnja također u 11 sati. Zadnja dva susreta na rasporedu su 2. kolovoza u 14:00 sa Švedskom, te Španjolskom 4. kolovoza u 21 sat. Četiri najbolje reprezentacije iz obje skupine izborit će nastup u četvrtfinalu koje se, kao i cijela završnica turnira, igra u Lilleu od 7. kolovoza. Borba za broncu i veliko finale igraju se 11. kolovoza.

Hrvatski rukometaši do sada su osvojili dva zlata, u Atlanti 1996. te Ateni 2004., te broncu u Londonu 2012. godine. A tu su i 4. mjesto iz Pekinga te 5. s Igara u Rio de Janeiru. Europsko tlo do sada je bilo sretno za naše rukometaše. Poželimo da se taj niz nakon Atene i Londona nastavi i u Parizu. test

Tekst: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!