Tenis

Krejčikova izbacila bivšu osvajačicu i postala šesta Čehinja u finalu Wimbledona

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Krejčikova izbacila bivšu osvajačicu i postala šesta Čehinja u finalu Wimbledona
Foto: EPA

I drugo polufinale u ženskoj konkurenciji na Wimbledonu odlučivalo se u tri seta. Barbora Krejčikova i Elena Ribakina na terenu ostale nešto više od dva sata, a nakon preokreta s 2:1 u setovima uspješnija je bila Čehinja...

Saznali smo ime i druge finalistice Wimbledona. Barbora Krejčikova izborila je svoje drugo finale na Grand Slamu u karijeri, prvo u Wimbledonu. Nakon malo više od dva sata borbe s 3:6, 6:3, 6:4 pobijedila je osvajačicu prije dvije godine i četvrtu igračicu svijeta Elenu Ribakinu.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kazahstanka je sjajno krenula u meč i povela s 4:0. Nakon toga Čehinja se probudila i pokušala je zakomplicirati set, uspješno je vratila jedan izgubljeni servis, ali Ribakina je sa 6:3 povela 1:0 u setovima.

Krejčikova je već na kraju prvog seta davala naznake da se budi, a u drugom se u potpunosti probudila. Tri servis gema zaredom uspjela je spasiti prilike koje je Ribakina imala za break i kod vodstva 3:2 iskoristila je svoju prvu. To se pokazalo dovoljnim za osvajanje seta, iako je Čehinja na svom servisu iskoristila tek šestu set loptu.

Momentum je u potpunosti prešao na njenu stranu, ali Ribakina se nije dala smesti. U trećem setu gledali smo izjednačenu borbu koju je presudila jedina break lopta u njemu. Do nje je kod rezultata 3:3 stigla Krejčikova te na kraju s 3:6, 6:3, 6:4 izborila svoje prvo finale Wimbledona.

Čehinja je 2021. osvojila Roland-Garros, 2022. je bila druga tenisačica svijeta, a sada je kao 32. prvi puta otišla dalje od osmine finala i završila u finalu Wimbledona. U subotu će imati priliku postati četvrta Čehinja s naslovom pobjednice u All England Clubu.

Petra Kvitova dvostruka je pobjednica, Jana Novotna svoj jedini naslov osvojila je 1998., a Marketa Vondroušova je to učinila prošle godine.

Ribakina nije uspjela ponoviti uspjeh od prije dvije godine kad je iznenađujuće osvojila naslov, ali zaradit će dodatne bodove i ostati četvrta tenisačica svijeta.

Krejčikova će povijest pokušati ispisati u finalu protiv Jasmine Paolini koja je u prvom polufinalu bila bolja od Donne Vekićtest

Wimbledon, polufinale:
Barbora Krejčikova (Češka, 31) – Elena Ribakina (Kazahstan, 4) 3:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!