Nogomet

Iznenađujući poraz Sheriffa sjajna je vijest za Rijeku, Osijek će vjerojatno put Estonije

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Iznenađujući poraz Sheriffa sjajna je vijest za Rijeku, Osijek će vjerojatno put Estonije
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Sheriff Tiraspol iznenađujuće je na svom terenu poražen u prvom pretkolu Europske lige od azerbajdžanske Zire, a to je odlična vijest za Rijeku koja bi u slučaju ispadanja moldavskog kluba u ždrijebu trećeg pretkola Europske lige imala status nositelja...

Euro je u tijeku, ali započele su i kvalifikacije za Uefina klupska natjecanja. Hrvatski klubovi priključuju se u drugom pretkolu, a Rijeka i Osijek s pozornošću prate razvoj rezultata jer će svoje protivnike saznati nakon raspleta prvog pretkola.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječani će u drugom pretkolu Europske lige igrati protiv boljeg iz susreta mađarskog Paksija i rumunjskog Hunedoara, a čini se da će protivnik, potpuno neočekivano, biti rumunjski drugoligaš. Hunedoara je u prvoj utakmici igranoj u Mađarskoj slavio s 0:4 i tako praktički osigurao prolazak dalje.

Jednako važna, u perspektivi i važnija, vijest za Rijeku je i poraz moldavsko Sheriffa. Dobro poznati suparnik Dinama i Rijeke, izgubio je kod kuće 0:1 od azerbajdžanske Zire. Gosti su uputili samo jedan udarac prema golu Moldavaca, ali to im je bilo dovoljno za pobjedu. Prema viđenom Sheriff je favorit u uzvratu, ali ako ne uspije nadoknaditi zaostatak najviše bi profitirali Riječani.

Rijeka je prva ispod crte nositelja za ždrijeb trećeg pretkola Europske lige i ako Sheriff ispadne, momčad Željka Sopića imala bi puno povoljniji ždrijeb. Ne treba ni isticati koliko je to važno s obzirom na to da prolazak trećeg pretkola garantira ulazak u skupine Konferencijske lige.

Još je to daleko od realizacije i Rijeka će se najprije morati dobrano pomučiti protiv Hunedoara, ali svaka pomoć na europskom putu je dobrodošla.

Što se tiče Osijeka on je isto saznao vjerojatnog protivnika. U baltičkom okršaju Šiauliaija i Levadia bolji su bili gosti iz Estonije koji su slavili s 0:2. Levadia je vodeća momčad u tekućem estonskom prvenstvu i bit će izazovan suparnik za Osječane koji će biti veliki favoriti za prolazak dalje. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!