Tenis

Poznati su termini polufinala, Đoković: 'Vježbao sam taktičke prilagodbe i bit ću spreman za meč'

Mario Borko • četvrtak, 11.07.2024.
Poznati su termini polufinala, Đoković: 'Vježbao sam taktičke prilagodbe i bit ću spreman za meč'
Foto: EPA

Petak je u All England Clubu rezerviran za muška polufinala. Poznato je da će prvi na teren izaći branitelj naslova Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev, a Novak Đoković i Lorenzo Musetti će na Centralni teren zakoračiti ovisno o trajanju prvog meča...

Ženska polufinala Wimbledona bila su spektakularna. Oba su otišla u treći set, a u petak od mečeva u muškoj konkurenciji možemo očekivati nešto slično. Na ovogodišnjem Wimbledonu postavljen je rekord po broju mečeva koji su se odlučivali u pet setova, a u četvrtak bi se taj rekord mogao još malo podebljati.

Igraj na mečeve u Wimbledonu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi će na teren od 14:30, u reprizi prošlogodišnjeg polufinala, izaći Daniil Medvedev i Carlos Alcaraz. Španjolac je prošle godine bio uvjerljiv, ali ruski tenisač je sve bolji na travi.

Nakon njih na teren će Novak Đoković koji će igrati svoje 49. polufinale Grand Slama i Lorenzo Musetti kojem će to biti prvo. Srpski tenisač inicijalno nije ni trebao nastupati na Wimbledonu jer je nakon ozljede u osmini finala Roland-Garrosa bio podvrgnut operaciji koljena.

Sedmerostruki osvajač Wimbledona uspio se čudesno oporaviti i sad je na pragu svog jubilarnog desetog finala. Dobra je vijest za Đokovića da je imao četiri dana odmora s obzirom na to da mu je Alex De Minaur predao meč četvrtfinala bez borbe.

“Pripreme za polufinale teku sjajno. U srijedu sam iznenađujuće dobio dan odmora. Nikada nije dobro kada tenisač mora predati zbog ozljede, a pogotovo kad se radi o četvrtfinalu Grand Slama. Želim De Minaru brz oporavak. Za mene je pozitivno što sam dobio više vremena za oporavak koljena. Trudim se da budem fizički maksimalno spreman za nastavak turnira. Treniram okružen obitelji i uživam u svakom trenutku“, rekao je Đoković u razgovoru za SportKlub.

Drugi tenisač svijeta na turniru nastupa sa steznikom na koljenu, ali tijekom turnira nije pokazao da ima većih problema s koljenom:

“Zasad je sve dobro. I dalje govorim zasad jer još uvijek nisam uvjeren da sam maksimalno spreman. Ne razmišljam o tome, ali uvijek postoji mogućnost ozljede jer je operacija bila relativno nedavno. Na turniru sam tek nekoliko puta osjetio malo nelagodnosti u koljenu. Ništa zabrinjavajuće. Moji fizioterapeuti rade sjajan posao. Pokušavamo sve učiniti kao bih bio u što boljoj formi.“

Musetti i Đoković do sad su igrali šest puta, a Talijan ima samo jednu pobjedu. Srpski tenisač je već dva puta ove godine slavio u međusobnim susretima na zemlji, ali za travu priprema posebnu taktiku:

“Ja uvijek pokušavam igrati svoj tenis, ali taktički se treba prilagoditi protivniku. Protiv Musettija sam ove godine dva puta igrao na zemlji. To mu je omiljena podloga, ali ove sezone je sjajan i na travi. Prvi puta je u polufinalu Grand Slama i sigurno će dati sve od sebe da pobjedi. Vrlo je talentiran, pobijedio je neke sjajne igrače. Znam što mi je činiti, vježbao sam neke taktičke prilagodbe i bit ću spreman za sutra.“

Đoković bi se u slučaju da osvoji Wimbledon i ove godine izjednačio s Rogerom Federerom koji drži trenutni rekord po broju naslova u All England Clubu, a s 25. Grand Slam titulom još bi malo povećao razliku u odnosu na Švicarca i prvog pratitelja Rafaela Nadalatest

FOTO: EPA/TIM IRELAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!