Košarka

Bivši NBA prvak i šesterostruki All-Star ostaje u Philadelphiji

Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Bivši NBA prvak i šesterostruki All-Star ostaje u Philadelphiji
Foto: EPA

Kyle Lowry i u novoj će sezoni nositi dres Philadelphije 76ersa. Bivši NBA prvak i šesterostruki NBA All Star u momčad iz rodnog grada stigao je u veljači, a iako je po završetku sezone postao slobodan igrač produžit će ugovor s klubom na još godinu dana...

Philadelphia 76ersi na naslov NBA prvaka čekaju preko 40 godina. Već gotovo deset godina Phila je jedna od najboljih momčadi Istočne konferencije predvođena Joelom Embiidom, ali nikako ne može proći drugu rundu doigravanja.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Franšiza je bivšeg MVP-a i jednog od najboljih igrača lige pokušala okružiti s raznim igračima, ali ozljede ili tijesni porazi u sedmoj utakmici polufinala konferencije zaustavljali su Philu da napravi željeni iskorak. Prošle sezone Embiid se ozlijedio, ali Tyrese Maxey napravio je ogroman napredak u svojoj igri. Ipak, Phila je zaustavljena u prvom krugu doigravanja od Knicksa.

Franšiza je odlučila u novoj sezoni ići all-in i dala je 34-godišnjem Paulu Georgeu maksimalan ugovor na četiri godine, vrijedan 212 milijuna dolara. Vraćen je Andre Drummond, a najnovija akvizicija je Kyle Lowry.

38-godišnji razigravač rođen je u Philadelphiji, a u momčad iz rodnog grada stigao je tek u veljači nakon što otpušten u Miami Heatu. Lowry je 2019. s Toronto Raptorsima osvoji senzacionalni naslov, šest godina zaredom (2015.-2020.) bio je All-Star, a sada će u novoj sezoni pokušat pomoći Phili da dođe do toliko željenog naslova.

Lowry je svoj povratak potvrdio na društvenim mrežama. Prošle sezone je u 23 utakmice regularnog dijela na parketu prosječno boravio 28 minuta, a u tom razdoblju je bilježio osam poena, 4.6 asistencija i 2.8 skokova. U doigravanju je odigrao samo jednu utakmicu, a upitno je hoće li u novoj sezoni imati mjesto startera ili će ulaziti s klupe.

Philadelphia je složila respektabilnu momčad. Embiid je nedavno napunio 30 godina, Maxey ima tek 23, a vidjet ćemo hoće li se rizik s veteranima poput Georgea i Lowryja isplatiti u želji da se Boston Celticsi skinu s vrha. test

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!