Nogomet

Svečano otvoren tek drugi novi teren s umjetnom travom na području Splitsko-dalmatinske županije

HINA, Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Svečano otvoren tek drugi novi teren s umjetnom travom na području Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić otvorio je u Stobreču novi teren s umjetnom travom Nogometnog kluba Primorac, objavio je HNS...

Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marija Kustić vratio se svakodnevnim obvezama. Savez pokušava unaprijediti infrastrukturu klubova koja već ionako zaostaje za državama koje se nazivaju nogometnim. NK Primorac iz Stobreča dobio je teren s umjetnom travom, tek drugi takav na području Splitsko-dalmatinske županije.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svečanoj primopredaji svjedočili su i dopredsjednik HNS-a Mario Smodlaka, tehnički direktor U-21 i A reprezentacije Stipe Pletikosa, voditeljica odjela infrastrukture HNS-a Andrea Dokuš, zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić i predsjednik Nogometnog kluba Primorac Zdravko Voloder te mnogobrojni ljubitelji nogometa iz Stobreča i najmlađi igrači Primorca.

Novi travnjak s umjetnom travom svečano je otvoren simboličnim uključivanjem poljevača, prije negoli su se okupljenima obratili prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić i zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić, čijom je suradnjom i zajedničkim ulaganjem realiziran ovaj vrijedan infrastrukturni projekt.

"Ovo je drugi novi teren s umjetnom travom, drugi na području Splitsko-dalmatinske županije, uz hibridni travnjak koji je napravljen na stadionu Poljud. Naravno da nas silno raduje činjenica da će na ovom terenu trenirati petstotinjak djece. Bio sam ovdje već nekoliko puta i zaista sam ponosan što je jedan ovako lijep teren niknuo baš u Stobreču, a raduje činjenica da će se dodatno urediti tribine i da će stadion dobiti reflektore, što su hvalevrijedna ulaganja. Zahvaljujem Gradu Splitu i svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu, a najsretniji će biti ovi dječaci koji jedva čekaju da mi završimo pričati pa da zaigraju nogomet na novom terenu. Dao Bog da među njima stasaju novi reprezentativci”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!