Ostali sportovi

Jedan od glavnih favorita zbog ozljede se povukao s Tour de Francea

HINA, Mario Borko • petak, 12.07.2024.
Jedan od glavnih favorita zbog ozljede se povukao s Tour de Francea
Foto: EPA

Primož Roglič bio je četvrti u ukupnom poretku nakon 11. etape, ali je pri kraju 12. nezgodno pao, ozlijedio rame i zbog toga odustao od daljnjeg nastupa kako ne bi pogoršao stanje prije početka Olimpijskih igara...

Slovenski biciklist Primož Roglič odustao je u petak od Tour de Francea, dan nakon nezgodnog pada pri kraju 12. etape vožene u četvrtak.

Roglič je prije utrke bio jedan od favorita za pobjedu, ali je pao tijekom 12. etape u četvrtak desetak kilometara prije cilja. Desno rame mu je bilo krvavo nakon pada, a ušao je u cilj sa zaostatkom od dvije minute i 27 sekundi za pobjednikom.

"Naš liječnički tim pažljivo je pregledao Primoža Rogliča nakon jučerašnje etape i ponovno jutros. Odluka je da on danas neće započeti etapu, kako bi se koncentrirao na sljedeće ciljeve", objavila je njegova momčad Red Bull Bora Hansgrohe.

Roglič je 12. etapu započeo s četvrtog mjesta u generalnom poretku, dvije minute i 15 sekundi iza vodećeg sunarodnjaka Tadeja Pogačara. Nakon etape pao je na ukupno šesto mjesto.

Tim Red Bull Bora Hansgrohe sada ima šest vozača na Touru, jer se Aleksandar Vlasov povukao nakon što je slomio gležanj tijekom pada u 10. etapi.

FOTO: EPA/Riccardo Antimiani

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!