Nogomet

U irskom prvenstvu sastaju se klubovi koji se bore za europska mjesta

Mario Borko • petak, 12.07.2024.
U irskom prvenstvu sastaju se klubovi koji se bore za europska mjesta

Večeras se od 20:45 u 24. kolu irskog prvenstva sastaju Galway United i Waterford. Klubove dijeli šest bodova, a Galway je taj koji zaostaje i na svom terenu mora uhvatiti priključak za trećim mjestom...

Irci nisu bili na Europskom prvenstvu, a njihovo domaće prvenstvo je u poodmakloj fazi. Danas se u 24. kolu sastaju Galway United i Waterford. Domaćini u ovu utakmicu ulaze s petog mjesta s tri boda manje od današnjeg suparnika koji drži treće mjesto koje sigurno vodi u europske kvalifikacije.

Igraj na Galway United - Waterford na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Galway United je klub u pravilu fluktuira između prve i druge lige, a sada se može umiješati u borbu za Europu. The Tribesmen je tri puta u svojoj povijesti igrao u Europi, ali posljednji put prije više od 30 godina (1992.). Ove je sezone bio hit prvenstva, ali je u posljednje vrijeme posustao.

U zadnjih pet utakmica Galway United je izgubio tri puta, a samo jednom pobijedio. U posljednjoj utakmici remizirao je kod kuće s Bohemiansom 1:1, a najbolji strijelac momčadi je Stephen Walsh s pet golova. Slaba realizacija najlošija je strana momčad i Johna Caulfielda. Samo je posljednje plasirani Drogheda United zabio manje golova od njegove ekipe.

Waterford je s druge strane klub s bogatom tradicijom, šesterostruki osvajač irskog prvenstva, ali slavni dani su daleko u prošlosti. Bluesi posljednjih godina malo igraju u prvoj malo u drugoj ligi, a promociju su izborili prošle sezone. U ovoj igraju iznad svih očekivanja i na putu su da završe u samom vrhu. Imaju 37 bodova, sedam manje od drugoplasiranog Derry Cityja, ali i dvije utakmice koje tek trebaju odigrati.

Tri boda kod Galwaya bila bi velik korak za momčad Keitha Longa. Waterford je u odličnoj formi, ima tri uzastopne pobjede i želi nastaviti taj niz. Bluese za razliku od današnjeg protivnika krasi odličan napad, drugi najefikasniji u ligi. Padraig Amond jedan je od najboljih strijelaca irskog prvenstva s 11 golova i ključni je igrač.

Mjesto, vrijeme, sudac

Galway, Eamonn Deacy Park, 20:45

Sudac: D. MacGraith

Zadnji susret

Galway United je čak šest uzastopnih utakmica neporažen od Waterforda koji na pobjedu u međusobnoj utakmici čeka dvije godine. Zadnji susret odigran u travnju završio je bez pobjednika i bez golova, 0:0

Prognoza

Galway United je blagi favorit i sudeći prema povijesti međusobnih dvoboja trebao bi upisati važna tri boda u borbi za Europu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!