Tenis

Carlos Alcaraz napravio preokret i vratio se u finale Wimbledona!

Petar Jenjić • petak, 12.07.2024.
Carlos Alcaraz napravio preokret i vratio se u finale Wimbledona!
Foto: EPA

Španjolac Carlos Alcaraz izborio je finale Wimbledona gdje brani naslov pobjednika. U četiri seta stigao je do pobjede protiv Danila Medvjedeva…

Do drugog uzastopnog finala Wimbledona stigao je Carlos Alcaraz koji će u nedjelju braniti naslov pobjednika trećeg Grand Slama sezone. Španjolski tenisač u današnjem je polufinalu slavio protiv Rusa Danila Medvjedeva sa 6:7, 6:3, 6:4, 6:4 nakon gotovo tri sata provedena na terenu.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Alcaraz se mučio tijekom turnira, ali izborio je novo finale, svoje ukupno četvrto na Grand Slamu. Do sada je slavio u sva tri u kojima je igrao, US Open 2022, Wimbledon 2023. i Roland-Garros ove godine. Bio im je ovo sedmi međusobni dvoboj i peta pobjeda Španjolca.

Tijekom prvog seta ruski je tenisač dva puta imao break prednosti, ali Alcaraz se u oba navrata uspio vratiti i izboriti tie-break. Ipak, u 13. igri dominirao je Medvjedev i pritom izgubio samo jedan poen.

Branitelj naslova odigrao je puno bolje drugi set. Protivniku nije dopustio nijednu break šansu, iskoristio je svoju jednu i poravnao rezultat sa 6:3. Slično je bilo i u trećem setu u kojem Alcaraz nije dopustio nijednu break šansu, a iskoristio je jednu od svoje dvije prilike.

Četvrti set Alcaraz je otvorio breakom, ali Medvjedev je odmah uzvratio i poravnao na 1:1. Ipak, u sedmom gemu Španjolac je još jednom oduzeo servis protivniku i prednost sačuvao do kraja.

Prošle godine osvojio je Wimbledon pobjedom u epskom meču protiv Novaka Đokovića, a Srbin bi mu mogao biti protivnik i ovoga puta. Njega sada čeka dvoboj protiv Talijana Lorenza Musettijatest

Wimbledon, polufinale:
Carlos Alcaraz - Danil Medvjedev 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:4

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!